Komentara: 24
Pregleda: 4463
Foto

Igralište u naselju Tokio demolirano po treći put u poslednjih godinu dana

20.06.2023. u 14:18h
Izvor: Subotica.com
Nepoznati počinioci tokom vikenda uništili su dečje igralište u naselju Tokio. Iako je brzom reakcijom nadležnih igralište popravljeno, ogorčeni roditelji, koji kažu da ovo nije prvi put, pitaju se ima li rešenja.
Igralište u naselju Tokio demolirano po treći put u poslednjih godinu dana

Proteklog vikenda, dečje igralište u naselju Tokio ponovo je osvanulo demolirano. Revoltirani roditelji kažu da to nije prvi put, da su se slične stvari i ranije dešavale, ali da je ovo jedan od drastičnijih slučajeva vandalizma. 

- Pričamo o ozbiljnom vandalizmu - tobogan je polomljen, mobilijar isto, tartan ploče počupane, smeće rasuto - to nisu stvari koje su se mogle desiti slučajno, u igri i šali. Deca ovde treba da se igraju, druže, odrastaju, provode detinjstvo, dečje igralište ne bi smelo da bude predmet vandalizma - kaže Boris Saulić, otac dvoje dece koja se svakodnevno igraju na ovom igralištu. 

Igralište u naselju Tokio demolirano po treći put u poslednjih godinu dana

Roditelji dece koja provode vreme na ovom igralištu, okupljeni su u zajednicu, u okviru koje zajednički deluju i dogovaraju se oko svih stvari koje se tiču njihovog i okruženja njihove dece. 

- Mi nemamo jasno rešenje, ali želimo da skrenemo pažnju, da ukažemo na problem koji evidentno postoji. Ne znamo šta je uzrok, ni kakva je potreba onog ko to čini ali je i taj neko deo nas, sve ovo što se dešava je deo naše zajednice. To radi neko iz našeg društva, naš komšija, poznanik, neko od naših sugrađana. Svako ko vidi da se nešto takvo dešava, treba da odreaguje, spreči. Voljni smo, kao roditelji, da na svaki mogući način učestvujemo u rešavanju problema, ali svesni smo da jedinstvenog i lakog rešenja nema - dodaje Saulić. 

Igralište u naselju Tokio demolirano po treći put u poslednjih godinu danaIgralište u naselju Tokio demolirano po treći put u poslednjih godinu danaU poslednjih godinu dana, ovo je treći put da je ovo igralište devastirano, a iz Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj kažu da je samo za te tri popravke utrošeno oko 600 hiljada dinara, kao i da ovo nije usamljen slučaj, te da ništa bolje nisu prošla igrališta u Dudovoj šumi, na Paliću, kao ni igralište u Keru, koje je takođe uništeno tokom proteklog vikenda. 

Igralište u naselju Tokio demolirano po treći put u poslednjih godinu dana- Ovakvi slučajevi nam u velikoj meri odmažu. Mi imamo plan prema kome ciklus obilaska svih igrališta u gradu traje 20 dana, ako se ne prijavi oštećenje, onda u tom periodu do sledećeg ciklusa, to stoji oštećeno, deca mogu da se povrede. Jedinstvenog rešenja nemamo. Vodimo se time da su svi svesni da ta igrališta služe našim najmlađim sugrađanima, da oni tamo provode vreme, igraju se, dobijaju neki vid rekreacije i zabave. Ko bi hteo da ih ošteti na ovaj način. Bilo je razmišljanja u pravcu postavljanja video nadzora, ali je mnogo zakonskih prepreka, koje su pre svega vezane za zaštitu podataka o ličnosti, pa onda obrada podataka, tako da je to za sada neizvodljivo - kaže Radoslav Vukelić, sekretar Sekretarijata za komunalne poslove, energetiku i saobaćaj.

Izvor: Subotica.com
Igralište u naselju "Tokio" Igralište u naselju "Tokio" Igralište u naselju "Tokio" Igralište u naselju "Tokio" Igralište u naselju "Tokio" Igralište u naselju "Tokio" Igralište u naselju "Tokio" Igralište u naselju "Tokio"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 meseci i 2 nedelje
Komentara: 24
Pregleda: 4463

Povezana zviždaljka

Povezane teme

vandalizam

dečje igralište

igralište za decu

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.