• Pregleda: 825

Humanitarni koncert za decu obolelu od dijabetesa sutra u Hali sportova

Veliki humanitarni koncert "Za život sa manje bola" za decu obolelu od dijabetesa održaće se sutra (sreda) u Hali sportova. Nastupiće veliki broj muzičara, a prikupljena sredstva od prodaje ulaznica biće namenjena za kupovinu senzora, koji će deci omogućiti bezbolno merenje šećera u krvi.
Humanitarni koncert za decu obolelu od dijabetesa sutra u Hali sportova

Humanitarni koncert ima za cilj da se prikupe sredstva za kupovinu senzora, pomoću kojeg deca obolela od dijabetesa mogu lako, jednostavno i potpuno bezbolno da izmere nivo šećera u krvi.

Prema podacima koje je iznela dr Draginja Rapić, pedijatar Savetovališta za mlade, trenutno u Subotici postoji oko pedesetoro dece koja su obolela od dijabetesa tipa 1, a najmlađe među njima ima tri godine.

Majka jednog četrnaestogodišnjeg dečaka koji je oboleo od dijabetesa pre tri godine kaže da mu je upotreba ovog senzora znatno olakšala svakodnevicu, odlazak u školu, na treninge i druženja, ali i obezbedila miran san.

Na humanitarnom koncertu "Za život sa manje bola", koji će se održati u sredu, 14. novembra, u Hali sportova, nastupiće bend Perpetuum mobile, Marko Žigmanović, tamburaški orkestar "Ravnica", Ringeraja bend, Bojana Šarović, Igor Terzija, Marko Kon i učesnici Zvezdica granda.

Cena karte je simbolična i iznosi 500 dinara, a može se kupiti u kafićima "Bulevar", "Borsalino", "Renesansa" i "Aloro", kao i pred sam početak koncerta na ulazu u Halu sportova.

Koncert organizuje Udruženja dece i omladine obolelih od dijabetesa "Plavo srce 024".

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.