Komentara: 3
Pregleda: 2341

Humanitarne aktivnosti subotičkih sportskih kolektiva

10.12.2015. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Tokom prethodne dve sedmice brojni sportski klubova sa sedištem u Subotici posetili su i uručili donacije i druge sportske rekvizite Domovima za osobe sa posebnim potrebama "Kolevka" i Domu za učenike sa oštećenim sluhom "Dositej Obradović". Među klubovima bili su Spartakovi bokseri, odbojkašice, košarkaši, košarkašice, fudbalerke, karatisti, veslači...
Humanitarne aktivnosti subotičkih sportskih kolektiva

Posete sportskih klubova ovim ustanovama počele su tokom Nedelje osoba sa invaliditetom (30. novembar - 4. decembar), a nastavljene i tokom ove sedmice. Među klubovima koji su donirali robu i sportske rekvizite bili su bokseri Spartaka, odbojkašice, karatisti Enpija, stonoteniseri Spartaka i veslači VK "Palić".

Tokom jučerašnjeg dana košarkašice Spartaka su donele vrednu donaciju pretežno hemijskih higijenskih artikala za Dom učenika "Dositej Obradović", dok su se košarkaši družili sa korisnicima Dnevnog boravka za odrasla lica pri Domu za osobe ometene u razvoju "Kolevka".

ŽKK "Spartak" je juče "uzvratio posetu" deci koja pohađaju Dom učenika "Dositej Obradović" s obzirom da su upravo deca iz ove škole često podrška "golubicama" na njihovim prvenstvenim mečevima.

Kompletna ekipa Ženskog košarkaškog kluba "Spartak" sa stručnim štabom i prijateljima kluba dočekana je sa velikim oduševljenjem, a učenici su poželeli da se oduže prigodnim programom. što je naišlo na salve aplauza.

- "Ovom donacijom i posetom smo želeli da im se zahvalimo za svu podršku koju nam daju deca ove škole, oni su naši verni navijači koji dolaze na naše utakmice. Izuzetno mi je drago da smo bili u prilici da putem naših prijatelja kluba obezbedimo neke njima značajne potrepštine" izjavila je Rada Vidović, kapiten ekipe, koja je i pozvala drugu decu da ih podrže ali i zaigraju košarku.

Košarkašice Spartaka donirale su materijalna sredstva i Dečjem odeljenju Opšte bolnice, još jednom odeljenju gde borave najmlađi sugrađani, a koje je nedavno renovirano i modernizovano, takođe zahvaljujući donacijama.

Deci Kolevke posetu su danas upriličili i predstavnici i fudbalerke ŽFK "Spartak". Kao i svakog dragog gosta deca su dočekala prigodnim zabavnim programom, pesmom i igrom.

Pored materijalnih potrepština neki od klubova su donirali i novčana sredstva koja su prihodovana od naplate ulaznica tokom prethodne nedelje. Ove dve ustanove su jedne od najugroženijih u našem gradu i kako ističu njihovi predstavnici svaka donacija je i više nego dobrodošla, a posebno zadovoljstvo predstavlja kada se posetom obraduju najmlađi, to je neprocenjivo.

Ukoliko neko želi da pomogne rad ovih ustanova i donira određena materijalna i novčana sredstva može da kontaktira ove ustanove telefonom ili lično na adresama - Kolevka, Jaše Ignjatovića 6 (tel. 024/552-468), odnosno Školski centar za vaspitanje i obrazovanje slušno oštećenih lica "Dositej Obradović", Zrinjskog i Frankopana 2 (tel. 024/556-119).

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2341
Povezana vest
Povezani albumi
Povezane teme
kolevka deca iz kolevke dom za decu ometenu u razvoju kolevka donacija kolevka humanitarna akcija kolevka centar za slušno oštećena lica dositej obradović
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.