• Pregleda: 4417

Humanitarna pomoć otpremljena za Ub

Na osnovu odluke Gradskog štaba za vanredne situacije, grad Subotica je u saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta uputio humanitarnu pomoć ugroženim građanima poplavljene opštine Ub. Iz magacina Crvenog krsta, u ulici Karolja Bitermana, kamion preduzeća „Ivašped“ sa 5.000 litara pijaće vode i 8.000 konzervi, u pratnji predstavnika lokalne samouprave i subotičkog Crvenog krsta, krenuo je јuče u 11 časova na put za Ub.
Humanitarna pomoć otpremljena za Ub

Grad Subotica i Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica pružili su podršku i zaposlenima u „Železnicama Srbije“ – Subotica, koji su 16. maja, kasno uveče, krenuli u pomoć Šapcu. Grad je obezbedio sredstva za plaćanje prevoza autobusom, a Crveni krst gumene čizme i lanč pakete.

Gradska organizacija Crvenog krsta Subotica od prekjuče je uvela stalno dežurstvo u svojim prostorijama na adresi Trg žrtava fašizma broj 3, u  periodu od  8 do 20 časova, u cilju organizovanog prihvata humanitarne pomoći koju obezbeđuju građani.

Nadležni iz Crvenog krsta Subotica mole sugrađane da kao humanitarnu pomoć donose garderobu (za bebe, decu i odrasle) i ćebad, a od prehrambenih artikala samo fabrički ambalažirane artikle bez svežih namirnica kao što su mleko i mlečni proizvodi, meso i suhomesnati  proizvodi.

Izvor: Subotica.rs / Autor: Milan Aleksić

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.