Komentara: 6
Pregleda: 4156
Foto

Hokejaši Spartaka šampioni Balkana

08.02.2016. u 11:02h
Izvor: Subotica.com
Hokejaši Spartaka šampioni Balkana

Hokej klub "Spartak" tri kola pre kraja prvenstva matematički je obezbedio titulu šampiona Balkana. Takmičenje "Balkan Ice Hockey League" (BIHL) oformljeno je sredinom prošle godine, a prva ekipa koja će podići trofej je subotički Spartak koji je dominantno, bez ijednog izgubljenog meča došao do nedostižne prednosti i na poslednji turnir sezone u Sofiju odlazi bez rezultatskog imperativa, mada nema sumnje da će i u glavnom gradu Bugarske Spartakovci pokušati da zadrže maksimalni učinak.

Hokejaši Spartaka šampioni Balkana

Hokejaši Spartaka šampioni Balkana

Od petka do nedelje na Gradskom klizalištu je održan Kup Subotice, koji je ujedno bio i treći turnir BIHL-a i prilika da domaća ekipa na svom terenu "overi" titulu, što im je i bez veće muke pošlo za rukom.

U ova tri dana subotička publika mogla je da uživa u atraktivnim i sadržajnim predstavama hokejaša sa ovih prostora, a HK "Spartak" se još jednom pokazao kao dobar domaćin, iako je svoje protivnike na ledenoj ploči propisno "izrešetao", ali to im je i bila obaveza, da još jednom potvrde svoj kvalitet i već pred domaćom publikom teorijski završe prvenstvo na prvom mestu.

U petak veče Spartak je nadigrao skopski Metalurg rezultatom 12:6, narednog dana su bili bolji od sarajevskih Vukova 9:4, a poslednjeg dana trećeg turnira BIHL (7-9. kolo) Spartak je savladao i narednog domaćina, Slaviju, takođe rezultatom 9:4.

Rezultati

PETAK
20,30 časova: Spartak - Metalurg (Skoplje) 12:6
22,30 časova: Vukovi (Sarajevo) - Slavia (Sofija) 3:5

SUBOTA
16,00 časova: Metalurg (Skoplje) - Slavia (Sofija) 5:5 (6:5 penali)
20,30 časova: Spartak - Vukovi (Sarajevo) 9:4

NEDELJA
09,00 časova: Metalurg (Skoplje) - Vukovi (Sarajevo) 3:8
11,00 časova:  Spartak - Slavia (Sofija) 9:4

U prvom meču turnira (Spartak - Metalurg) hokejaški pak ubacio je Ilija Maravić, predsednik Skupštine grada, čime je i zvanično otvoren ovogodišnji Kup Subotice u hokeju na ledu.

Hokejaši Spartaka šampioni Balkana

Poslednji turnir sezone igra se u Sofiji od 11. do 13. marta.

Izvor: Subotica.com
Kup Subotice u hokeju na ledu: Spartak - Metalurg Kup Subotice u hokeju na ledu: Spartak - Metalurg Kup Subotice u hokeju na ledu: Spartak - Metalurg Kup Subotice u hokeju na ledu: Spartak - Metalurg Kup Subotice u hokeju na ledu: Spartak - Metalurg Kup Subotice u hokeju na ledu: Spartak - Metalurg Kup Subotice u hokeju na ledu: Spartak - Metalurg Kup Subotice u hokeju na ledu: Spartak - Metalurg
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 1 mesec
Komentara: 6
Pregleda: 4156

Povezane vesti

Povezane teme

hokej klub spartak

hokej na ledu

gradsko klizalište

balkan ice hockey league

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.