Komentara: 80
Pregleda: 11843

Gradi se kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu

13.12.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Grad Subotica raspisao je javnu nabavku za komunalno opremanje kompleksa socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu (MZ "Dudova šuma"), koji je namenjen za smeštaj izbeglih lica sa područja oružanih sukoba od 1991. do 1995. godine.
Gradi se kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu

Okvirni sporazum o Regionalnom stambenom programu za trajno rešavanje stambenih potreba izbeglica, Srbija je zaključila sa Bankom za razvoj Saveta Evrope 2013. godine, kojim se kroz Potprojekat 7 i Potprojekat 8 finansira izrada projektno-tehničke dokumentacije i izgradnja stanova za izbeglice sa područja oružanih sukoba od 1991. do 1995. godine.

Kako objašnjava Zagorka Panić, menadžerka Grada Subotice, sporazumom je sprovođenje projekta povereno Jedinici za upravljanje projektima u javnom sektoru, koja ga realizuje samostalno ili preko organa lokalne samouprave, u saradnji sa Komesarijatom za izbeglice i migracije.

U skladu sa preuzetim ugovornim obavezama, Grad Subotica je izradio projektno-tehničku dokumentaciju za uređenje lokacije namenjene za izgradnju stanova u Mesnoj zajednici "Dudova šuma", a trenutno je raspisana javna nabavka za izgradnju svih neophodnih priključaka za komunalnu infrastrukturu, kao i spoljno uređenje.

- U Subotici se iz navedenog programa finansira izgradnja 44 stambene jedinice. Od tog broja, 32 stana namenjena su za korisnike koji ispunjavaju uslove propisane u javnom pozivu, odnosno da imaju izbeglički status i prijavljen boravak najmanje dve godine na teritoriji Grada Subotice, da nemaju nekretnine, odnosno dovoljno prihoda za pribavljanje nekretnina, dok je 12 stanova namenjeno za korisnike koji, osim pomenutih uslova, pripadaju i socijalnoj kategoriji. Navedena 32 stana će korisnici moći da zakupljuju, odnosno nakon najmanje šest meseci zakupa da ih otkupe, ukoliko se odluče za tu mogućnost. Preostalih 12 stanova ostaju trajno u vlasništvu Grada Subotice, a nastanjivaće ih korisnici koji će u budućnosti uživati uslugu socijalnog stanovanja pod zaštićenim uslovima - objasnila je Zagorka Panić.

Kako se navodi u konkursnoj dokumentaciji, u okviru kompleksa socijalnog stanovanja planira se izgradnja tri objekta. U prvoj fazi izgradnje, planira se istovremeno izvođenje radova na izgradnji prvog stambenog objekta i komunalnо opremanjе, koje obuhvata spoljno uređenje, odnosno izgradnju saobraćajnice, trotoara i 34 parking mesta, zatim hidrotehničke i elektroenergetske instalacije, te cevnu infrastrukturu za telekomunikacione kablove.

Okvirni početak radova na izgradnji samog stambenog objekta se očekuje krajem decembra ove godine, a uvođenje izvođača u posao za ovu javnu nabavku (komunalno opremanje) se očekuje u aprilu 2020. godine, navodi se u konkursnoj dokumentaciji. Izabrani izvođač imaće na raspolaganju 120 kalendarskih dana za završetak radova, od dana uvođenja u posao.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 meseci i 2 nedelje
Komentara: 80
Pregleda: 11843
Povezane teme
izbegla i raseljena lica stanovi za izbeglice zagorka panić kompleks socijalnog stanovanja
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.