Komentara: 69
Pregleda: 13165
Foto

Izgradnja stanova za izbeglice u završnoj fazi

20.08.2021. u 11:30h
Izvor: Subotica.com
Izgradnja stanova za izbeglice u završnoj fazi

Izgradnja stanova za izbegla lica u naselju Dudova šuma, u Ulici Ive Senjanina, ušla je u završnu fazu. Objekat sa 44 stambene jedinice je kompletno izgrađen, postavljena je i izgrađena sva komunalna infrastruktura u njemu, kao i saobraćajni priključak, spoljno uređenje oko njega, vodovodna i kanalizaciona mreža, saobraćajnica sa parking mestima samo za potrebe objekta, gasna mreža, elektroenergetsko napajanje, te ulična rasveta oko objekta i PTT mreža.

- Formirana je Komisija za primopredaju objekta investitoru i Komisija za tehnički pregled. U toku je procedura pribavljanja upotrebne dozvole za predmetni objekat kako bi se mogao koristiti - kažu nam iz Sekretarijata za investicije i razvoj Grada Subotice. - Za rešavanje stambenih potreba izbeglica izgrađena je zgrada sa ukupno 44 stana, od toga 12 stanova je namenjeno za socijalno stanovanje izbeglica, socijalno ugrožena lica i porodice koje zbog hroničnih, fizičkih ili mentalnih bolesti ili invaliditeta člana/ova porodice ne mogu da obezbede stambeno rešenje. Zatim, jednoroditeljske porodice sa detetom ili decom mlađom od 18 godina i/ili studentom odnosno studentima mlađim od 26 godina, stara lica (samci i parovi) sposobni za samostalan život uz povremenu podršku i domaćina socijalnog stanovanja. Preostala 32 stana su namenjena za stambeno zbrinjavanje porodica izbeglica, davanjem u zakup sa mogućnošću kupovine.

Izgradnja stanova za izbeglice u završnoj faziIzgradnja stanova za izbeglice u završnoj faziKonkursi za  izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom na korišćenje stambenih jedinica namenjenih za socijalno stanovanje u zaštićenim uslovima, kao i za zakup stanova sa mogućnošću kupovine raspisani su krajem 2017. godine, a konačne lista reda prvenstva donete su 27. septembra 2019. godine.

Reč je o projektu izgradnje stambenih objekata u Republici Srbiji za rešavanje stambenih potreba izbeglica u okviru Regionalnog stambenog programa (RHP), čiji je cilj trajno rešavanje stambenih potreba ljudi koji su, nošeni ratnim vihorim poslednje decenije minulog veka, napustili svoja ognjišta u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj. Vrednost projekta je 1.443.000 evra, finansira ga Evropska banka za obnovu i razvoj, dok je za infrastrukturno opremanje prostora i parternog uređenja Grad Subotica izdvojio 45.000.000 dinara.

Izgradnja stanova za izbeglice u završnoj fazi

Dok dve lamele ne dobiju upotrebnu dozvolu i u njih se ne usele prvi stanari, Sekretarijat za komunalne poslove, energetiku i saobraćaj će voditi računa o čistoći oko samog objekta i davati naloge za čišćenje, košenje trave i uređenje javnih površina.

Izvor: Subotica.com
Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 69
Pregleda: 13165

Povezane vesti

Povezane teme

izbeglice

stanovi za izbeglice

socijalno ugroženi građani

kompleks socijalnog stanovanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.