Komentara: 41
Pregleda: 11949
Foto

Stanovi za socijalno stanovanje još uvek čekaju stanare

29.01.2022. u 12:00h
Izvor: Subotica.com
Stanovi za socijalno stanovanje još uvek čekaju stanare

Iako su već odavno izgrađene, zgrade namenjene socijalnom stanovanju u MZ Zorka (Ulica Ive Senjanina i Karađorđev put) još uvek čekaju stanare, jer se otklanjaju nedostaci zbog kojih još uvek nije završen tehnički prijem objekta. U Sekretarijatu za investicije i razvoj poručuju da je posao u toku i da bi korisnici mogli da uđu u svoje stanove već polovinom februara.

- Radovi na izgradnji višeporodičnog stambenog objekta za koje je bila zadužena „Jedinica za upravljanje projektima u javnom sektoru“ iz Beograda (JUP) su završeni, a trenutno Izvođač radova („Inobačka“ d.o.o. Novi Sad) otklanja primedbe koje je dala komisija formirana od strane Grada Subotice i dela komisije za tehnički pregled same zgrade. Dok se primedbe ne otklone nije moguće da komisija za tehnički pregled da pozitivan izveštaj, odnosno, ne može da se podnese dokumentacija za izdavanje upotrebne dozvole – objašnjavaju u u nadležnom sekretarijatu. -  Za predmetni objekat postoje dve posebne komisije za tehnički pregled, koje treba da daju svoje pozitivne izveštaje sa kojima zajedno može da  se aplicira za izdavanje upotrebne dozvole. Useljenje stanara se može očekivati tek posle izadavanja upotrebne dozvole za predmetni objekat, što na osnovu svega  iznetog očekujemo u drugoj polovini februara 2022. godine.

Stanovi za socijalno stanovanje još uvek čekaju stanareU izgradnju dve lamele uloženo je 170 miliona dinara sa PDV-om, koje je isfinansirala Banka za razvoj Saveta Evrope). Grad Subotica je imao obavezu da izgradi kompletnu komunalnu infrastrukturu oko samog objekta i za sam objekat (izgradnja saobraćajnice, parkinga, trotoara, elekroinstalacija i trafo stanice, instalacija sanitarne i hidrantske vode, instalacija kanalizacije, instalacija javne rasvete i gasne instalacije). Ukupno je u komunalnu infrastrukturu sa svom pratećom dokumentacijom Grad Subotica uložio 43,5 milona dinara sa PDV-om.

Objekat sa 44 stambene jedinice je kompletno izgrađen, postavljena je i izgrađena sva komunalna infrastruktura u njemu, kao i saobraćajni priključak, spoljno uređenje oko njega, vodovodna i kanalizaciona mreža, saobraćajnica sa parking mestima samo za potrebe objekta, gasna mreža, elektroenergetsko napajanje, te ulična rasveta oko objekta i PTT mreža. Od 44 stana 12 stanova je namenjeno za socijalno stanovanje izbeglica, socijalno ugrožena lica i porodice koje zbog hroničnih, fizičkih ili mentalnih bolesti ili invaliditeta člana/ova porodice ne mogu da obezbede stambeno rešenje. Zatim, jednoroditeljske porodice sa detetom ili decom mlađom od 18 godina i/ili studentom odnosno studentima mlađim od 26 godina, stara lica (samci i parovi) sposobni za samostalan život uz povremenu podršku i domaćina socijalnog stanovanja. Preostala 32 stana su namenjena za stambeno zbrinjavanje porodica izbeglica, davanjem u zakup sa mogućnošću kupovine.

- Konačna lista reda prvenstva po navedenom konkursu doneta je 27. septembra 2019. S obzirom da je, nakon donošenja Konačnih lista po navedenim javnim pozivima, preostalo nedodeljeno tri stambene jedinice za socijalno stanovanje i šest stambenih jedinica za zakup sa mogućnošću kupovine, raspisani su novi Javni pozivi radi dodele preostalih stanova – objašnjavaju dalje nadležni. - Javni pozivi za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica dodelom na korišćenje ovih stambenih jedinica, raspisani su 24. januara 2020., rok za prijavu je istekao 24. februara 2020. godine. Donošenje odluke po ovim konkursima je u toku. Na osnovu svega gore navedenog ne može se više konkurisati za dodelu predmetnih stanova.

Stanovi za socijalno stanovanje još uvek čekaju stanare

Izvor: Subotica.com
Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu Kompleks socijalnog stanovanja na Karađorđevom putu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 41
Pregleda: 11949

Povezane vesti

Povezane teme

socijalno ugroženi građani

pomoć za socijalno ugrožene

kompleks socijalnog stanovanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.