Komentara: 43
Pregleda: 9902

Grad 20 godina "nepoznatim" privatnicima poklanjao prostor za bilborde

09.04.2016. u 14:27h
Izvor: Subotica.com
Na teritoriji grada postoji 106 lokacija u vlasništvu grada na kojima se nalaze bilbordi, a za koje poslednjih 20 godina grad nije zaradio ni dinar, dok su svo vreme iz budžeta grada plaćani troškovi za struju i održavanje, rekao je predsednik Skupštine grada gostujući u TV emisiji.
Grad 20 godina "nepoznatim" privatnicima poklanjao prostor za bilborde

Gostujući u emisiji "Razgovor sa povodom" na RTV Yueco predsednik gradske skupštine i funkcioner SNS-a Ilija Maravić govorio je o nekoliko tema vezanih za aktuelna dešavanju u gradu, a među njima je i jedna koja se tiče iznajmljivanja prostora koja su u vlasništvu grada, a na kojima je neko zarađivao od izdavanja bilborda i drugog oglasnog prostora.

Po rečima Maravića postupak izdavanja lokacija za bilborde, kojih ima 106 u vlasništvu grada, je do poslednjih šest meseci bio totalno neuređena oblast, a kao posledica toga u poslednjih 20 godina grad Subotica nije prihodovao ni dinara, već je taj novac odlazio u džepove raznih agencija i privatnih lica.

- "Grad Subotica izdaje prostor na kojem se nalaze bilbordi, a firme koje su praktično rentirale te prostore su bile nedostupne svih ovih 20 godina. Grad je uredno plaćao struju, ali nažalost grad nije video ništa od prihoda. Niko nije znao čiji su bilbordi, ko izdaje bilborde, ko prihoduje od bilborda. Grad do pre šest meseci nije imao ni dinara prihoda od izdavanja ovog prostora, a na to dodajte još i druge reklame na gradskim površinama od kojih grad nije imao koristi" - rekao je Maravić

Grad 20 godina "nepoznatim" privatnicima poklanjao prostor za bilborde

- "To su milionski iznosi na mesečnom nivou koji će od 1. januara ulaziti u gradski budžet", rekao je tokom jula 2014. godine Jene Maglai, gradonačelnik Subotice

Da podsetimo, na 50. sednici Gradskog veća, održanoj 14. novembra 2014. godine, doneta je Odluka o donošenju Plana postavljanja oglasnih objekata i reklamnih oznaka na teritoriji Grada Subotice po kojem su definisani uslovi i način postavljanja oglasnih objekata i reklamnih tabli pored i na javnim putevima ili drugim javnim površinama, kao i uslovi za postavljanje reklama na spoljnim delovima zgrade, na teritoriji Grada Subotice. U prvoj fazi Komunalna inspekcija je kontrolisala poslovne objekte u užem centru grada, ali kao što se i danas može videti taj posao nije urađen do kraja i praktično to "šarenilo" i nekonzistentnost i dalje su prisutni na fasadama u srcu grada.

Ta druga priča oko bilborda i drugog oglasnog prostora na javnim površinama je takođe na papiru regulisana, ostaje nam da vidimo u narednom periodu da li će se i poštovati, ili će se za narednih 5 godina pojaviti neko i reći da četvrt veka grad od ovoga nije imao koristi, te da se i dalje ne zna ko su lica i preduzeća koja na tome uzimaju ozbiljan novac.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 2 nedelje
Komentara: 43
Pregleda: 9902

Povezane vesti

Povezane teme

ilija maravić

javna površina

izdavanje bilborda

prihodovanje u budžet grada

naplata oglasnog prostora

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.