Komentara: 5
Pregleda: 4573

Komunalna inspekcija kontrolisala oko 90 objekata o postavljanju reklama

29.07.2011. u 18:57h
Izvor: RTV Yueco
Komunalna inspekcija kontrolisala oko 90 objekata o postavljanju reklama

U proteklih deset dana komunalna inspekcija je kontrolisala sprovodjenje gradske Odluke o postavljanju reklama, bilborda i poslovnih imena u strogo zaštićenom delu grada. U ulici Dimitrija Tucovića i na Korzou kontrolisano je 90 objekata i prema rečima inspektora većina nije imala odobrenje. Privrednici imaju rok od 30 dana da pribave odobrenje, ili da uklone reklamu, bilbord ili rahladni uređaj. U protivnom podnosi se prekršajna prijava, a kazne se kreću i do milion dinara u zavisnosti da li je u pitanju fizičko ili privatno lice.

Subotičanima sa kojima smo razgovarali ne smeta šarenilo reklama. Međutim, smatraju da treba da se uvede red, kako bi centar grada povratio svoj nekadašnji sjaj.

U komunalnoj inspekciji kažu da je pre godinu dana u Službenom glasniku Grada Subotica objavljena je Odluka o uslovima i načinu postavljanja natpisa poslovnog imena, oglasnih sredstava, zaštitnih i tehničkih uređaja u Gradskom jezgru Subotice i na Paliću. Odluka se tiče fasada zgrade, ograda i druga površina na kojoj se može postaviti natpis poslovnog imena, oglasno sredstvo i zaštitni odnosno tehnički uređaj. Uslove i način postavljanja određuje rešenjem Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica, a inspekcija kontroliše da li privrednici imaju potrebna odobrenja.

U planu je da do 1. septembra se uvede red i ukloni šarenilo raznih svetlećih reklamnih objekata koji su postavljeni na mesto gde ne treba. Sama odluka je doneta zbog velikog šarenila na subotičkim fasadama, posebno na onim fasadama u koje je grad uložio proteklih godina preko 70 miliona dinara za uređenje. Naredne nedelje komunalna inspekcija će da nastavi da kontroliše privrednike u Rudić ulici, Štrosmajerovoj i drugim u centru grada.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 4573

Povezana vest

Povezane teme

reklame na fasadama

komunalna inspekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.