Komentara: 13
Pregleda: 4630

Akcija: Ukloniti šarenilo reklama u centru

14.01.2014. u 15:17h
Izvor: RTV Yueco
U toku je akcija provere da li su reklame u zaštićenom jezgru grada postavljene u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu postavljanja natpisa poslovnog imena, oglasnih sredstava, zaštitnih i tehničkih uređaja u Gradskom jezgru Subotice.
Akcija: Ukloniti šarenilo reklama u centru

Prošle godine je bilo 300 intervencija od strane zaposlenih u Međuopštinskom zavodu za zaštitu spomenika, koje su se odnosile na proveru  da li su reklame, bilbordi i poslovna imena postavljeni u skladu sa pomenutom odlukom. Cilj akcije je da centar grada dobije usklađeni vizuelni izgled i da se uvede red  po pitanju oblika,  veličina i izgleda reklama na fasadama.

Akcija uklanjanja reklama sa fasada u centru grada nastavlja se i ove godine. Sve reklame treba da budu određenog oblika i veličine i usklađene sa okolinom. U Međuopštinskom zavodu za zaštitu spomenika objašnjavaju da nema povlašćenih i da su  krenuli da rade ulicu po ulicu. Obišli su Korzo, ulicu Dimitrija Tucovića, Štrosmajerovu, Vladimira Nazora i nastavljaju sa kontrolama u ulici Matka Vukovića i tako dalje.

U Direkciji za izgradnju grada objašnjavaju da daju podršku Međuopštinskom zavodu za zaštiti spomenika kroz razne programe koje realizuju. U centru grada ima 725 parcela na 800 hektara zemljišta. U Direkciji ističu da je dobar primer zajedničke saradnje rekonstrukcija Manojlović palate 2007. godine, gde su uspeli da urede fasadu i uklone sve reklame.

Uslove i način postavljanja određuje rešenjem Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica i to postavljanje natpisa poslovnog imena, postavljanje oglasnih sredstava, postavljanje zaštitnih i tehničkih uređaja, održavanje, uklanjanje. Cilj je da se uredi grad i ukloni šarenilo reklama.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 3 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 4630

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.