Komentara: 11
Pregleda: 4703

Inspekcija kontroliše reklame na fasadama

19.07.2011. u 18:45h
Izvor: RTV Yueco
Inspekcija kontroliše reklame na fasadama

Svi preduzetnici koji posluju u zaštićenom jezgru grada, imaju istaknutu vitrinu ili reklamu koja nije u skladu sa Odlukom o uslovima i načinu postavljanja natpisa poslovnog imena, oglasnih sredstava, zaštitnih i tehničkih uređaja u Gradskom jezgru Subotice i na Paliću moraće da je uklone, najavio je Gradonačelnik Subotice Saša Vučinić. Nadležne inspekcijske službe će krenuti od sutra na teren i kontrolisati da li su reklame, bilbordi i poslovna imena postavljeni u skladu sa pomenutom odlukom. Na ovaj način, po rečima nadležnih, do 1. septembra mora da se reši šarenilo oblika, veličina i izvedbi reklama na fasadama u čiju je obnovu u poslednje vreme uloženo preko 70 miliona dinara.

Pre godinu dana u Službenom glasniku Grada Subotica objavljena je Odluka o uslovima i načinu postavljanja natpisa poslovnog imena, oglasnih sredstava, zaštitnih i tehničkih uređaja u Gradskom jezgru Subotice i na Paliću. Odluka se tiče fasada zgrade, ograda i druga površina na kojoj se može postaviti natpis poslovnog imena, oglasno sredstvo i zaštitni odnosno tehnički uređaj. Uslove i način postavljanja određuje rešenjem Međuopštinski zavod za zaštitu spomenika kulture Subotica i to postavljanje natpisa poslovnog imena, postavljanje oglasnih sredstava, postavljanje zaštitnih i tehničkih uređaja, održavanje, uklanjanje. Ko postupi bez rešenja ili suprotno rešenju rizikuje kaznu od 50.000 do 1.000.000 dinara. Nakon prelaznog perioda, nadležna inspekcija sutra kreće na teren.

Inspekcija neće krenuti odmah da kontroliše kompletno gradsko jezgro već ulicu po ulicu. Sutra inspekcija kreće u ulicu Dimitrija Tucovića, akcija će biti nastavljena na Korzou, i biće nastavljena u ulici Đure Đakovića.

Sama odluka je doneta zbog velikog šarenila na subotičkim fasadama, posebno na onim fasadama koje su naporima gradskih struktura sređene. U poslednje vreme, po podacima kojima raspolaže Gradonačelnik Saša Vučinić, preko 70 miliona dinara je uloženo u obnovu gradskih fasada u Rudić ulici, Borovo ulici i na Korzou.

Gradonačelnik očekuje da će red biti uspostavljen do Dana Grada - 01. septembra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 4703

Povezana vest

Povezane teme

reklame na fasadama

inspekcija

komunalna inspekcija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.