Komentara: 2
Pregleda: 3355
Foto

"Golubice" proslavile šampionsku titulu

26.05.2019. u 00:16h
Izvor: Subotica.com
Fudbalerke Spartaka podigle su šampionski pehar deveti put za redom. "Golubice" su i ove godine pokazale da su najbolje u državi i zasluženo stigle do, jubilarne, 10. titule u istoriji kluba.
"Golubice" proslavile šampionsku titulu

Fudbalerke Spartaka su odbranile titulu prvaka Srbije, a pred utakmicu s Mašincem na Gradskom stadionu upriličeno je skromno slavlje i ceremonija dodele  medalja i pehara šampionkama Srbije.

Tomislav Karadžić počasni predsednik Fudbalskog saveza Srbije šampionski pehar predao je kapitenu Violeti Slović, za ovu sezonu, dok je Momčilo Marić, komesar za takmičenje, uručio trofej za prošlu sezonu. Zlatne medalje "golubicama" uručio je gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban.

Karadžić je čestitao Spartaku na osvojenoj tituli i poručio da će uvek biti uz klub.

- Sve čestitke devojkama, stručnom štabu i rukovodstvu Spartaka koji je zabeležio neverovatne rezultate. Ženski fudbal u Srbiji napreduje, ne smao Spartak nego i drugi klubovi, a i UEFA poslednjih godina posebno forsira investiranje u ovaj sport i afirmaciju klubova. Na promocijama najvećih  fudbalera Evrope uvek dolazi i jedna fudbalerka. Nadam se da ćemo  jednog dana tamo videti i kapitena Spartaka. - rekao je Tomislav Karadžić - Ovo što Ženski fudbalski klub "Spartak" radi dobro je za grad Suboticu, koja po njima postaje prepoznatljiva, pored ostalih stvari koje naš grad ima. Želim ovom klubu i ljudima koji ga vode mnogo uspeha.

"Golubice" proslavile šampionsku titulu

Karadžić je dodao da je zbog obaveza u Savezu ređe dolazio na utakmice šampionki u Subotici, ali je najavio da će se potruditi, kada god bude u prilici, da ih podrži i da pomaže klubu.

Nakon uručenja trofeja i medalja gradonačelnik Subotice je istakao da se grad ponosi uspehom šampionki i podsetio da će ove godine početi i radovi na rekonstrukciji tribina, za još bolje uslove fudbalskih timova.

"Golubice" proslavile šampionsku titulu

- Izuzetno smo srećni što Ženski fudbalski klub "Spartak" deseti put, a deveti uzastopno donosi odličje, to prvo mesto u državi koje je mnogo bitno za afirmaciju sporta u Subotici. Ovo je grad sportova i ponosni samo na naše sportiste, posebno na ove sjajne devojke koje su nas ponovo obradovale. - rekao je Bogdan Laban - Subotička lokalna samouprava je mnogo uložila u poslednjih godinu dana u sportsku infrastrukturu. Nastavićemo istim tempom i ove godine i  na jesen krenuti sa izgradnjom novih tribina na stadionu. Za godinu dana imaćemo novi prelep stadion koji će siguran sam biti podstrek za našu decu, za momke i devojke da i u buduće postižu dobre rezultate – rekao je Bogdan Laban gradonačelnik Subotice.

Tim Borisa Arsića poslednjom prvenstvenom utakmicom protiv Mašinca iz Niša  stavio je tačku na još jednu uspešnu sezonu. Subotičanke su pobedile i na najlepši način se oprostile od verne publike na Gradskom stadionu.

"Golubice" proslavile šampionsku titulu

- Čestitam devojkama i stručnom štabu na devetoj tituli. Bile su sjajne tokom čitave godine. Uradile su mnogo, počevši od kvalifikacija za Ligu šampiona. Nakon toga smo imali jedan kvalitetan i težak turnir u Španiji gde smo sa njihovim jakim ekipama odmerili snage. Malo lošije smo startovali u domaćemo prvenstvu. Protiv Sloge smo igrali s drugim timom, zabeležili poraz i u startu imali težak put do ove titule. Pop povratku iz Španije ušli smo u naš ritam i došli do vezanih pobeda koj su nam omogućile da jesen okončamo na prvom mestu i lakše dočekamo proleće. Napravili smo veliku razliku u drugom delu, zasluženo osvojili tutulu i izborili učešće u kvalifikacijama za Ligu šampiona. - istakao je Boris Arsić, šef struke Spartaka - Zahvaljujem se Gradskoj upravi, Bogdanu Labanu gradonačelniku, Nemanji Simoviću članu Gradskog veća zaduženom za sport i omladinu koji su nam mnogo pomogli, imali rauzmevanja, bili puna podrška.Svima koji su bili uz klub, našim navijačima, novinarima koji su izveštavali i prezentovali šta ove devojke rade i na koji način promovišu naš grad i državu. Značila je sva ta podrška, a mi ćemo se truditi da je opravdamo i u narednom periodu.

SPARTAK BEZ VEĆIH PROBLEMA SAVLADAO DRUGOPLASIRANI MAŠINAC

Iako je utakmica bila bez velikog rezultatskog imperativa, jer su „golubice“ već obezbedile titulu prvaka, na terenu je viđena zanimljiva igra.

"Golubice" proslavile šampionsku titulu

Rosa Da Kosta je prva zatresla mrežu gošći posle dobre asistencje Tijane Matić. Na 2:0 povisila je Tijan Filipović  prelepim golom u 22. minutu. Nije mnogo trebalo Filipovićevoj da još jednom matira Stojanovićevu za 3:0. Mogle su „golubice“ i ubedljivijim vođstvom na pauzu, ali su bile neprecizne u završnici prvog dela.

U nastavku utakmice Spartak je i dalje diktirao tempo igre. Stvarale su Subotičanke šanse, a najbolju je iskoristila Milica Denda i povećala vođstvo na 4:0. Do kraja meča igralo se otvoreno, „golubice“ su mogle još koji put da zatresu mrežu Mašinca, ali nisu uspele. Gošće nisu ni jednom ozbiljnije zapretile i pobeda je zasluženo pripala slavljenicama.

Spartak - Mašinac
Rosa Da Kosta 11’, Filipović 22’ i 27’, Denda 58’

Spartak: Kostić, Denda, Vada, Slović, Frajtović, Bak(Derviši) , Kričak, Rosa Da Kosta (Tanasković), Filipović, Okjere, Matić.

Mašinac: Stojanović, M. Stevanović, Nikolić, Milivojević, Stanković, Lilić, Pejčić, Zlatanović, Vasiljković, J. Stevanović(Savić), Pavlović (Golubović).

"Golubice" proslavile šampionsku titulu

Za šampionke još nije kraj sezone. Čeka ih još jedna utakmica i pohod na novi trofej. Finale Kupa Srbije gde će snage odmeriti sa Crvenom zvezdom. Utakmica se igra u nedelju, 2. juna od 20 časova na Gradskom stadionu.

Izvor: Subotica.com

Svečanost uručenja šampionskog pehara ŽFK "Spartak"

Svečanost uručenja šampionskog pehara ŽFK "Spartak" Svečanost uručenja šampionskog pehara ŽFK "Spartak" Svečanost uručenja šampionskog pehara ŽFK "Spartak" Svečanost uručenja šampionskog pehara ŽFK "Spartak" Svečanost uručenja šampionskog pehara ŽFK "Spartak" Svečanost uručenja šampionskog pehara ŽFK "Spartak" Svečanost uručenja šampionskog pehara ŽFK "Spartak" Svečanost uručenja šampionskog pehara ŽFK "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije

Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac

Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac Fudbal (Ž): Spartak - Mašinac
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3355
Povezane teme

tomislav karadžić

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

bogdan laban

boris arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.