• Pregleda: 2033

Gerontološki klub Prozivka je proslavio prvi rođendan

Gerontološki klub “Prozivka” proslavio je svoj prvi rođendan. Tim povodom je upriličena i progodna svečanost kojoj su prisustvovali članovi kluba, lokalne samouprave i zamenik direktora dr Nenad Ivanišević. Klub radi svakog radnog dana od 7,30 do 15 časova.
Gerontološki klub Prozivka je proslavio prvi rođendan

Gerontološki klub “Prozivka” ima oko 100 članova. Jedina zamerna je što je prostorija mala, ali bez obzira na to članovi svakodnevno igraju karte ili šah i druže se sa članovi drugih klubova.

Projekat otvaranja gerontoloških klubova i svim mesnim zajednicama na teritoriji Grada Subotice pokrenuo je subotički Gerontološki centar. Od početka 2002. godine kada se krenulo sa idejom otvaranja gerontoloških klubova po mesnim zajednicama kao posebnim vaninstitucionalnim oblikom socijalne zaštite starih.

Zaposleni u klubu pripremaju za članove ručkove i kuvani obrok za poneti. U proteklih godinu dana pripremljeno je 5000 ručkova, a članovi se uglavnom zabavljaju društvenim igrama.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

1
Penzioner Odgovori
Naziv kluba mi se nasviđa i mislim da nije primeren nama penzionerima koji se nalazimo u svoim domovima sa bračnim drugom ili našom decom,gerontološki me asocira na stare osobe koje se nalaze u domovima i koji se nemogu brinuti sami o sebi ili nemaju nikoga da brine o njima. Volela bi da se klubovi nazivaju ; KLUBOVI PENZIONERA pa bi bilo veća posećenost.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.