Komentara: 27
Pregleda: 6088

Gas stiže do 13 časova, kome je od jutros nestao

26.12.2022. u 12:18h > 15:11
Izvor: Subotica.com
Gas stiže do 13 časova, kome je od jutros nestao

Radovi na gasovodnoj mreži, koji su podrazumevali da danas tokom veće dela dana (6-24h) Subotica i Palić budu bez snabdevanja prirodnim gasom, završiće se znatno ranije, a informacije do kojih smo došli govore da je obuhvaćem nogo manji broj korisnika nego što najavljivano.

Iako je blagovremeno najavljeno kako bi se građani pripremili, sudeći po informacijama koje su nam od jutros stizale iz različitih delova grada, isključenja nije bilo na dosta mesta. Nije poznato da li su planirani radovi naknadno obuhvatili manju naseljenu površinu, odnosno manji broj korisnika.

- Zbog omogućavanja i ubrzavanja daljih radova na izuzetno važnom projektu za našu zemlju, izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta, deonica Novi Sad – Subotica – sa Mađarskom državnom granicom, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i grad Subotica su naložili investitoru JKP „Suboticagas“ Subotica i izvođaču radova „Graditelj NS“ Novi Sad, da izvrše prespajanje novog gasovoda sa postojećim, dana 26-og decembra, i pored toga što je grejna sezona u toku, i to na šest lokacija - saopštila je tokom prepodneva Gradska uprava. - Zahvaljujući stručnoj  i brzoj intervenciji izvođača radova „Graditelj NS“ Novi Sad i ekspeditivnoj tehničkoj pomoći investitora JKP „Suboticagas“ Subotica, sistem snabdevanja prirodnim gasom će već u 13 časova ponovo biti uspostavljen.

Kako smo kasnije saznali tokom obraćanja predstavnika lokalne samouprave i preduzeća "Suboticagas", bez gasa su danas ostali samo potrošači Palića i Velikog Radanovca, dok ostali nisu bili isključivani jer je pronađeno alternativno rešenje koje nije zahtevalo veća isključenja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 27
Pregleda: 6088

Povezane vesti

Povezane teme

suboticagas

priključenje na gasovodnu mrežu

radovi na gasovodnoj mreži

gasovodna mreža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.