Komentara: 32
Pregleda: 7442
Foto

Završeno prespajanje gasovodne mreže zbog izgradnje brze pruge

26.12.2022. u 15:13h
Izvor: Subotica.com
Iako je pre nekoliko dana najavljeno da će zbog prespajanja gasovodne mreže danas tokom celog dana stati isporuka gasa u svim delovima grada, posao je završen do 13 časova a bez gasa su bili samo stanovnici Palića i Velikog Radanovca, kao i industrijski pogoni.
Završeno prespajanje gasovodne mreže zbog izgradnje brze pruge

Kako smo ranije pisali, prespajanje gasovoda na šest lokacija rađeno je zbog omogućavanja i ubrzavanja daljih radova na izuzetno važnom projektu za našu zemlju, izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta, deonica Novi Sad – Subotica – sa Mađarskom državnom granicom.

- Urađen je jedan veliki posao.Pre dve nedelje bio je razgovor kod predsednika Vučića gde je dogovoreno da se ubrza izgradnja pruge a jedna od ključnih tačaka je kompleks objekata u Subotici. Ovde je najkomplikovaniji deo u izgradnji pruge železnička stanica i pristupne saobraćajnice, a u okviru projekta rađen je novi gasovod u dužini od četiri kilometara, koji je značajan i za Suboticu jer praktično dobijamo novi, bezbedniji priključak na gas – objasnio je zamenik gradonačelnika Imre Kern. - Morali smo to da uradimo u vreme kada nije baš pogodno, tokom zimskog perioda i božićnih praznika, a zahavljujući angažovanju izvođača radova i investitoru JKP „Subotica gas“ posao je urađen u relativno kratkom roku u odnosu na prvobitnih šest dana koliko je trebao da bude zastoj. To je sada svedeno na svega nekoliko sati, sada je u fazi ispitivanje urađene instalacije i čim se to završi potrošačima će biti na raspolaganju zemni gas.

Završeno prespajanje gasovodne mreže zbog izgradnje brze pruge

Zahvaljujući određenim tehničkim rešenjima koja su korišćena, centar grada i okolina nijednog trenutka nisu ostali bez gasa.

- Prekid je na Paliću i Velikom Radanovcu, gde imamo oko 2.500 potrošača, a očekujemo da će isporuka krenuti za nekoliko sati. Postojao je tehnički preduslov koji je trebao da bude ispunjen i zato nismo smeli da rizikujemo te smo objavili da će ceo grad ostati bez gasa. Bolje da se građani pozitivno iznenade, nego obrnuto – dodaje Kern.Završeno prespajanje gasovodne mreže zbog izgradnje brze pruge

Veoma zahtevan i značajan posao realizovali su JKP „Subotica gas“ i „Graditelj NS“ iz Novog Sada.

- Uvek se trudimo da izađemo u susret svim zahtevima resornog ministarstva koji se tuču ovog velikog projekta i trudimo se da ubrzamosve radnje koje su vezane za njega, Sa druge strane smo javno preduzeće u službi građana i naših potrošača i naš jedini zadatak je da im obezbedimo kontinuitet snabdevanja gasom, što danas za stanovnike Palića i Radanovca, nažalost, nje bilo moguće – dodaje Timea Horvat, direktorka JKP „Subotica gas“. - Krenuli smo sa bezbednosnim uslovima i ispitivanjima, zahvaljujem se svima koji su od tri sata ujutru na terenu i čijim angažovanjem i iznalaženjem tehničke podrške, zatvaranjem sektorskih ventila, kontrole bezbednosti i sigurne isporuke, je ovaj posao urađen. Zahvaljujem se i potrošačima koji su imali razumevanja za nas što smo morali da ispunimo ovaj zadatak.

Izvor: Subotica.com
Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže Obilazak radova na proširenju gasovodne mreže
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 1 godinu i 3 meseca
Komentara: 32
Pregleda: 7442

Povezane vesti

Povezane teme

gasovod

priključenje na gasovodnu mrežu

imre kern

radovi na gasovodnoj mreži

timea horvat

gasovodna mreža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.