Komentara: 32
Pregleda: 6933
Foto

Završeno prespajanje gasovodne mreže zbog izgradnje brze pruge

26.12.2022. u 14:13h
Izvor: Subotica.com
Iako je pre nekoliko dana najavljeno da će zbog prespajanja gasovodne mreže danas tokom celog dana stati isporuka gasa u svim delovima grada, posao je završen do 13 časova a bez gasa su bili samo stanovnici Palića i Velikog Radanovca, kao i industrijski pogoni.
Završeno prespajanje gasovodne mreže zbog izgradnje brze pruge

Kako smo ranije pisali, prespajanje gasovoda na šest lokacija rađeno je zbog omogućavanja i ubrzavanja daljih radova na izuzetno važnom projektu za našu zemlju, izgradnje brze pruge Beograd – Budimpešta, deonica Novi Sad – Subotica – sa Mađarskom državnom granicom.

- Urađen je jedan veliki posao.Pre dve nedelje bio je razgovor kod predsednika Vučića gde je dogovoreno da se ubrza izgradnja pruge a jedna od ključnih tačaka je kompleks objekata u Subotici. Ovde je najkomplikovaniji deo u izgradnji pruge železnička stanica i pristupne saobraćajnice, a u okviru projekta rađen je novi gasovod u dužini od četiri kilometara, koji je značajan i za Suboticu jer praktično dobijamo novi, bezbedniji priključak na gas – objasnio je zamenik gradonačelnika Imre Kern. - Morali smo to da uradimo u vreme kada nije baš pogodno, tokom zimskog perioda i božićnih praznika, a zahavljujući angažovanju izvođača radova i investitoru JKP „Subotica gas“ posao je urađen u relativno kratkom roku u odnosu na prvobitnih šest dana koliko je trebao da bude zastoj. To je sada svedeno na svega nekoliko sati, sada je u fazi ispitivanje urađene instalacije i čim se to završi potrošačima će biti na raspolaganju zemni gas.

Zahvaljujući određenim tehničkim rešenjima koja su korišćena, centar grada i okolina nijednog trenutka nisu ostali bez gasa.

- Prekid je na Paliću i Velikom Radanovcu, gde imamo oko 2.500 potrošača, a očekujemo da će isporuka krenuti za nekoliko sati. Postojao je tehnički preduslov koji je trebao da bude ispunjen i zato nismo smeli da rizikujemo te smo objavili da će ceo grad ostati bez gasa. Bolje da se građani pozitivno iznenade, nego obrnuto – dodaje Kern.

Veoma zahtevan i značajan posao realizovali su JKP „Subotica gas“ i „Graditelj NS“ iz Novog Sada.

- Uvek se trudimo da izađemo u susret svim zahtevima resornog ministarstva koji se tuču ovog velikog projekta i trudimo se da ubrzamosve radnje koje su vezane za njega, Sa druge strane smo javno preduzeće u službi građana i naših potrošača i naš jedini zadatak je da im obezbedimo kontinuitet snabdevanja gasom, što danas za stanovnike Palića i Radanovca, nažalost, nje bilo moguće – dodaje Timea Horvat, direktorka JKP „Subotica gas“. - Krenuli smo sa bezbednosnim uslovima i ispitivanjima, zahvaljujem se svima koji su od tri sata ujutru na terenu i čijim angažovanjem i iznalaženjem tehničke podrške, zatvaranjem sektorskih ventila, kontrole bezbednosti i sigurne isporuke, je ovaj posao urađen. Zahvaljujem se i potrošačima koji su imali razumevanja za nas što smo morali da ispunimo ovaj zadatak.

Izvor: Subotica.com
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 2 meseca i 3 nedelje
Komentara: 32
Pregleda: 6933
Povezane vesti
Povezane teme

gasovod

priključenje na gasovodnu mrežu

imre kern

radovi na gasovodnoj mreži

timea horvat

gasovodna mreža

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.