Komentara: 2
Pregleda: 3378

Fudbalerke Spartaka ubedljive protiv Mašinca na startu plejofa (8:0)

16.04.2017. u 12:29h
Izvor: Subotica.com
U prvoj utakmici plejofa Spartak je nadigrao Mašinac na Gradskom stadionu i upisao ubedljivu pobedu. Raspoložene Subotičanke ispratile su gošće iz Niša sa osam golova u mreži.
Fudbalerke Spartaka ubedljive protiv Mašinca na startu plejofa (8:0)

Mala neopreznost domaćeg tima na samom startu utakmice umalo je donela prednost Mašincu. Milena Trnavac je prošla po desnoj strani, uputila šut ka golu, lopta je zakačila Frajtovićevu i promenila pravac, na svu sreću zakačila je stativu i završila sa spoljne strane mreže. Trgle su se golubice i krenule mnogo ofanzivnije ka golu Nišlijki.

Izuzetnu priliku da Spartak dovede u vođstvo imala je Marsela Našimento, kada se našla oči u oči sa Petkovićevom koja je odlično intervenisala i sprečila da lopta završi u mreži. U 19. minutu Marija Radojičić nadmudrila je odbranu protivnika, uputila šut, Petkovićeva je odbranila. Odbijena lopta ponovo je došla do nogu Radojičićeve, ali ni ovog puta nije bila precizna, šutirala je pored stative.

Fudbalerke Spartaka ubedljive protiv Mašinca na startu plejofa (8:0)

Foto: ŽFK "Spartak"

Konačno u 36. minutu veća inicijativa i bolja igra Spartaka krunisana je vođstvom. Radojičićeva je odlično centrirala sa leve strane, a Krstanoska glavom prosledila loptu u mrežu Mašinca. Nije mnogo trebalo šampionkama da udvostruče prednost. Nakon prekršaja nad Simonom Krstanoskom u kaznenom prostoru dosuđen je jedanaesterac za Spartak. Precizna je bila kapiten Violeta Slović – 2:0.

Nastavak susreta doneo je potpunu dominaciju Subotičanki. Ni jednog trenutka gošće se ništa nisu pitale. Odličnim kombinacijama sve češće su igračice Spartaka stvarale šanse. Posle dobrog centaršuta Frajtovićeve, Radojičićeva je poslala loptu pored gola. Ubrzo je nadoknadila propušteno Tijana Filipović i svojim pogotkom povećala vođstvo domaćeg tima na 3:0. Na 4:0 povisila je Našimento nakon kornera Frajtovićeve.

Raspucale su se Subotičanke i već u 72. minutu Marenićeva je zatresla mrežu Mašinca za 5:0. U 82. minutu Marija Ilić prelepim golom iz nezgodne pozicije dovela je svoj tim u prednost od 6:0.

Fudbalerke Spartaka ubedljive protiv Mašinca na startu plejofa (8:0)

Foto: ŽFK "Spartak"

U finišu utakmice konačno je i Marija Radojičić zatresla mrežu protivnika. Vešto je nadmudrila odbranu Mašinca, uputila je šut, Petkovićeva je na kratko odbranila, ali je odbijena lopta došla ponovo pred noge Radojičićeve, a ona je olako plasirala u gol. Tačku na ubedljivu pobedu šampionki stavila je svojim drugim pogotkom Marija Radojičić.

Spartak – Mašinac 8:0 (2:0)
Krstanoska 36', Slović 44' (iz penala), Filipović 61', Našimento 66', Marenić 72', Ilić 82', Radojičić 84', 90'

Spartak: Kostić, Krstanoska (Baka),Vajda, Slović, Frajtović, Našimento (Marenić), Ilić, Radojičić, Filipović, Pavlović, Matić (Mekuko).

Mašinac: Petković, Šarac (Nikolić), Stevanović, Vučković, Milivojević, Stanković, Mišeljić, Trnavac (Brusin), Lazarević, Zlatanović, Vasiljković.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 dana
Komentara: 2
Pregleda: 3378
Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

ženski fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.