Komentara: 5
Pregleda: 2317

Fudbalerke Spartaka sledeće sedmice počinju pripreme

11.01.2016. u 12:35h
Izvor: Subotica.com
Stručni štab Spartaka zakazao je prozivku igračica za sledeći četvrtak. Po rečima tim menadžera "golubica" ekipa se neće zadržavati u Subotici u prvoj fazi priprema, plan je da ekipa i stručni štab otputuju van Subotice na desetodnevne bazične pripreme. Povratak u Suboticu se planira 31. januara, nakon čega slede reprezentativne obaveze. Nakon bazičnih priprema planirano je da se druga faza priprema nastavi u Subotici.
Fudbalerke Spartaka sledeće sedmice počinju pripreme

Po rečima Bojana Arsića, ekipu očekuju jake kontrolne utakmice i turneja u februaru. Dogovorene su prijateljske međunarodne utakmice sa šampionima država u okruženju. Plavo-bele iz Subotice će igrati protiv šampiona Hrvatske, ŽNK Osijek, vicešampiona Mađarske, MTK Hungaria FC, nakon čega se planira mini turneja Slovenija-Austrija. Planirano je odigravanje prijateljske utakmice sa prvakom Slovenije u Sloveniji, ŽNK Pomurje, kao i generalna proba sa prvakom Austrije u Austriji, FSK St. Pölten. U procesu dogovaranja je odigravanje i jedne "komšijske" utakmice protiv Segedina iz Mađarske ili Šturm Graca iz Austrije.

Što se tiče igračkog kadra, tim menadžer Spartaka najavljuje da neće biti zvučnih pojačanja u zimskom prelaznom roku. - "Činimo sve da zadržimo tim od prošle godine i da nastavimo sa procesom podmlađivanja tima, verujem da ćemo u tome i uspeti. Timu će takođe biti priključena nova lica iz omladinske škole Spartaka, s obzirom da nastavljamo strategiju stvaranja nove mlade selekcije, selekcije koja će graditi budućnost Spartaka".  

O ciljevima u 2016. godini šef struke Spartaka Boris Arsić kratko je rekao: - "Prvi i osnovni cilj je spremiti ekipu za nastavak takmičenja, to je prioritet, zatim formirati tim za nastavak prvenstva. Prvi deo prvenstva ne možemo da računamo na povređene igračice Slović, Matić i Baka, što otežava formiranje tima, ali učinićemo sve da ostatak ekipe spremimo adekvatno i pripremimo ih za nastavak prolećnog dela prvenstva Srbije, gde želimo odbranu trofeja."

ŽFK Spartak svoju prvu zvanična takmičarsku utakmicu igra 12/13.marta, kada će se igrati 1/8 finala KUP-a Srbije, a nedelju dana kasnije se nastavlja prolećni deo prvenstva Super lige Srbije za dame, gde Spartak gostuje Crvenoj zvezdi u Beogradu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 5
Pregleda: 2317

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

bojan arsić

boris arsić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.