Komentara: 4
Pregleda: 4963

Fudbaleri Spartaka sutra dočekuju Novi Pazar

02.05.2014. u 16:03h
Izvor: Subotica.com
U okviru 27. kola Jelen super lige fudbaleri Spartaka sutra od 15 časova na Gradskom stadionu u Subotici dočekuju ekipu Novog Pazara. Novopazarci su jesenas na svom stadionu pobedili Spartak sa 3:0, ali sedam godina nisu pobedili Spartak u gostima. U Subotici su poraženi u šest od sedam poslednjih duela, u Superligi, Prvoj ligi i Kupu Srbije. Novi Pazar je šesti na tabeli sa 38 bodova, dok je Spartak na 10. mestu sa sedam bodova manje.
Fudbaleri Spartaka sutra dočekuju Novi Pazar

Na današnjoj konferenciji za novinare obratili su se prvi trener Kanatlarovski, kapiten Torbica i napadač Nosković.

Pre najave sutrašnjeg duela protiv Novog Pazara šef struke Spartaka vratio se korak nazad i analizirao prethodni meč koji je njegov tim odigrao na gostovanju Čukaričkom koji je ocenio ne tako kvalitetnim i lepim za oči, ali je naglasio da je zadovoljan borbenošću i angažovanjem koje su njegovi su igrači pružili i da se nada da će sa takvim pristupom ući i u meč protiv sledeć protivnika.

Spartak je pokazao unazad da dobro igra protiv kvalitetnih protivnika, a Novi Pazar je upravo ekipa od koje očekuju dobru igru, što je pokazao kroz prvenstvo, ali i isto tako da će to motivisati igrače Spartaka da pruže svoj maksimum i zabeleže važne bodove koji će ne samo obezbediti opstanak u Super ligi nego i psihološku stabilizaciju i povratak samopouzdanja u naredna 3 kola koliko je ostalo do kraja šampionata.

Fudbaleri Spartaka sutra dočekuju Novi Pazar

Kanatlarovski: Želimo da se revanširamo, osvojimo važne bodove i mirno i rasterećeno privedemo kraju sezonu

Otežavajuća okolnost pored, kako smo već rekli, kvalitetnog protivnika je to što ekipa Novog pazara još uvek računa na to da svojim pobedama do kraja može da igra evropske utakmice, pa će tako vođeni tim motivom sigurno igrati svom snagom.

U prvom delu sezone Spartak je u Novom Pazaru poražen sa 3:0 i Kanatlarovski očekuje da će njegova ekipa, nošena velikom podrškom sa tribina, uspeti da se revanšira i dođe do značajnih bodova, a ujedno i skine pritisak sa ekipe do kraja sezone.

"Ovo je vrlo važna utakmica za nas i nadamo se da će nas publika podržati u velikom broju. Daćemo sve od sebe i očekujem pobedu." izjavio je Kanatlarovski

Torbica: Daćemo svoj maksimum i očekujemo pobedu!

"Očekuje nas teža utakmica protiv kvalitetnog protivnika. Imamo informaciju da neće moćid a računaju na nekoliko igrača, ali naše je da damo svoj maksimum i odigramo dobar meč i samim time se revanširamo za poraz iz prvog dela sezone. Oni imaju motiv, ali naš je još veći i očekujem od ekipe da maksimalno koncetrisano odigramo meč i obradujemo domaće navijače" - izjavio je Vladimir Torbica, kapiten Spartaka

Fudbaleri Spartaka sutra dočekuju Novi Pazar

Nosković: Voleo bi da budem strelac, ali igra ekipe i rezultat su u prvom planu

Aleksandar Nosković složio se sa šefom i kapitenom i dodao da je siguran da će ekipa dati svoj maksimum, a kao plod takve igre da neće izostati ni rezultat. Nosković je takođe izrazio nadu da će biti strelac u subotnjem duelu protiv Novog Pazara, ali ipak iznad toga stavio je dobru igru celog tima i pobedu, ko god da odluči meč.

U tim se vraća Milošević posle odrađene suspenzije zbog parnih žutih kartona, ali šef struke Spartaka neće moći da računa na Milića i Cicmila koji saniraju povrede.

Trener Novog Pazara: Moramo savladati Spartak!

"Igramo u gostima protiv ekipe koja ima mnogo iskusnih i kvalitetnih individualaca, ali i nekoliko veoma talentovanih igrača. Ipak, jedino nas pobeda ostavlja u konkurenciji za izlazak na evropsku scenu, pa ćemo na osnovu tog cilja i igrati u Subotici", izjavio je Jevtović, trener Novog Pazara, radiju Sto plus

"Oni još nisu prebrinuli brige oko opstanka, motiv im neće nedostajati, ali verujem da ćemo posle pobede nad Voždovcem u prošlom kolu nastaviti u ritmu uspeha. Mislim da smo se psihološki stabilizovali i da je rezultatska kriza prošlost", kazao je Jevtović.

Ekipa Novog Pazara igraće oslabljena

U timu Novog Pazara neće biti Slobodana Vukovića, Dejana Rusmira i Miljana Mutavdžića koji pauziraju zbog žutih kartona, Edin Selimović i Siniša Stevanović su povredjeni, dok je Vuk Sotirović već duže suspendovan zbog nediscipline.

"Značajno smo hendikepirani, ali to ne sme da promeni naš pristup. Verujem da imamo dovoljno kvalitetnih igrača i da možemo do bodova", ocenio je Jevtović.

Novi Pazar je šesti na tabeli sa 38 bodova, dok je Spartak na 10. mestu sa sedam bodova manje.

Utakmica visokog rizika

Utakmica je proglašena događajem visokog rizika i shodno tome policija će pojačati prisustvo na i oko stadiona u cilju sprečavanja .

Zbog nedavnih incidenata odlukom disciplinske komisije FSS gostujući navijači imaju zabranu putovanja na utakmice svog kluba, ali bez obzira na to snage policije će biti dodatno pojačane.

Iz POlicijske uprave SUbotica skreću pažnju posetiocima sutrašnjeg fudbalskg meča da je unošenje i upotreba alkohola, kao i unošenje i korišćenje pirotehničkih sredstava zabranjeno i da će svako izazivanje nereda u okolini i na stadionu, koje može ugroziti bezbednost prisutnih biti sankcionisano.

U skladu sa članom 69. Stav 3. Zakona o policiji Republike Srbije, pripadnici Policijske uprave u Subotici snimaće video kamerama i fotografisati učesnike događaja, dok će mere obezbeđenja biti koordinirane sa predstavnicima pravosudnih organa u Subotici.

Takođe, iz PU Subotica apeluju na navijače, kao i na sve građane, da svojim postupcima i ponašanjem doprinesu bezbednom održavanju ove sportske priredbe.

Meč 27. kola igra se sutra (subota) od 15 časova na Gradskom stadionu, a cene ulaznica su 300 za zapad i 250 za istok.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 10 godina i 3 dana
Komentara: 4
Pregleda: 4963

Povezane vesti

Povezane teme

fudbalski klub spartak

jelen super liga

gradski stadion

dragan kanatlarovski

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.