Komentara: 11
Pregleda: 4875

Fudbaleri Spartaka ipak u borbi za opstanak u Superligi

14.04.2017. u 14:18h
Izvor: FK "Spartak"
Fudbaleri Spartaka nisu uspeli da se plasiraju u plejof. U poslednjem kolu poraženi su u Lučanima od Mladosti sa 4:1, ali i da su pobedili ne bi ništa mnogo promenilo jer je ekipa Javora slavila u Nišu.
Fudbaleri Spartaka ipak u borbi za opstanak u Superligi

Na početku utakmice, Mladost je zapretila preko Bojovića a Spartak ubrzo odgovorio preko Mudrinskog koji šutira pored gola u 8. minutu. Radivojević je uputio podličan udarac ka golu Spartaka u 11. minutu i istakao golmana Ostojića koji loptu šalje u korner. Iz tog kornera domaćini su došli u vođstvo, lopta je došla do Jovanovića na oko 20 metara koji proigrava Milosavljevića a ovaj upućuje jak šut prema golu. Loptu na svom putu je zakačila Ćalasana i ušla u mrežu.

Mladost je duplirala vodstvo u 32. minutu, iz akcije koju je započeo Milosavljević a nastavio Jovanović koji centrira sa desne strane, a sa oko pet metara od gola snalažljivi Odita loptu šalje u mrežu za 2:0.

Spartak je smanjio u 37. minutu, Mudrinski je poveo akciju sa sredine terena, odigrao dupli pas sa Savkovićem, ušao u šesnaesterac i savladao golmana Mladosti za 2:1. U finišu prvog dela Subotičani su mogli i do poravnanja, ali šut Glavčića sa oko 20 metara zaustavlja stativa.

Pitanje pobednika rešeno je u 63. minutu kada je Mladost postigla svoj treći gol na utakmici. Milosavljević je uposlio Oditu koji ulazi u šesnaesterac i loptu šalje na suprotnu stranu gde je najviši u skoku bio Radivojević koji glavom postiže gol. Mladost je pobedu potvrdila četvrtim golom koji je postigao Bojović u 68. minutu nakon što je prihvatio loptu na šesnaest metara, prevario golmana Spartaka i loptu poslao u mrežu.

Mladost – Spartak Ždrepčeva krv 4:1 (2:1)
Ćalasan 12' (autogol), Odita 32', Radivojević 63', Bojović 68 - Mudrinski 37'

Mladost: Rosić, Andrić, Šatara, Milošević B, Pešić, Pejović, Milosavljević, Radivojević (83' Golubović), Jovanović (38' Pavlović), Bojović i Odita (68' Tumbasević).

Spartak Ždrepčeva krv: Ostojić, Stojković, Ćalasan, Radovanović (46' Kerkez), Bašanović (67' Purović), Glavčić, Pantić (57' Jovović), Savković, Torbica, Ivanović i Mudrinski.

Raspored takmičenja u plejofu

Spartak Ždrepčeva krv takmičenje nastavlja u plejautu koje započinje odmah posle uskršnjih praznika. Subotičani su se nadali ulasku u plejof, međutim zbog nešto slabijih rezultata u finišu regularnog dela, za plasman među osam najboljih nedostajala im je jedna pobeda.

U prvom kolu plejauta koje je na programu u utorak, 18. aprila, dočekuju ekipu Metalca, sa kojima su pre samo šest dana odigrali utakmicu bez pogodaka.

Raspored mečeva:

31. kolo, 18. april: Čukarički – Radnik, Spartak – Metalac, Rad – Borac, Bačka – Novi Pazar
32. kolo, 22. april: Borac – Čukarički, Metalac – Bačka, Radnik – Spartak, Novi Pazar – Rad
33. kolo, 29. april: Čukarički – Metalac, Bačka – Borac, Spartak – Novi Pazar, Rad – Radnik
34. kolo, 6. maj: Bačka – Čukarički, Spartak – Rad, Radnik – Novi Pazar, Borac – Metalac
35. kolo, 13. maj: Čukarički – Spartak, Rad – Bačka, Metalac – Radnik, Novi Pazar – Borac
36. kolo, 17. maj: Novi Pazar – Čukarički, Rad – Metalac, Borac – Spartak, Bačka – Radnik
37. kolo, 21. maj: Čukarički – Rad, Metalac – Novi Pazar, Spartak – Bačka, Radnik – Borac

Nakon odigranih dodantih sedam kola poslednje dve ekipe će ispasti iz Superlige. Na tabeli plejaut grupe prvi je Čukarički sa 20 bodova, Spartak ima 19, Rad 18, Bačka 14, Metalac 14, Radnik 13, Novi Pazar 10, Borac 9.

Borbu za titulu otvoriće večiti derbi Crvene zvezde i Partizana koji će možda već na startu plejofa odlučiti gde će u narednih godinu dana boraviti šampionski pehar, s obzirom da razlika između prvog i drugog je 3 boda, a između prvog i trećeg 10 bodova.

Izvor: FK "Spartak"
Postavljeno pre 7 godina i 5 dana
Komentara: 11
Pregleda: 4875
Povezane teme

fudbalski klub spartak

fudbal

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.