Komentara: 9
Pregleda: 2913

Fudbal: Spartak poražen od Zemuna nakon preokreta (1:2)

07.03.2018. u 19:45h
Spartak Ždrepčeva krv upisao je i četvrti poraz od starta prolećnog dela. Subotičani su propustili priliku da na domaćem terenu osvoje prve bodove u 2018. godini jer su izgubili od Zemuna u 26. kolu Superlige Srbije. Iako su poveli i prvo poluvreme rešili u svoju korist, nastavak meča je pripao Zemuncima. Nikola Petković rešio je pitanje pobednika sa dva precizno izvedena slobodna udarca za samo osam minuta.
Fudbal: Spartak poražen od Zemuna nakon preokreta (1:2)

Početak utakmice pripao je gostujućoj ekipi. Već u drugom minutu Zemun je bio u prilici da povede. Greška domaće odbrane, lopta stiže Kisu pred noge, na sreću on pogađa stativu sa sedam metara. U 12. minutu na asistenciju Petkovića, Kiso je zatresao mrežu Spartaka, ali iz nedozvoljene pozicije. Trgli su se "golubovi" i odmah zapretili. Stojković je šutirao iz daljine, lopta je završila u naručju Miloševića. Nešto kasnije Đuričin je bio neprecizan posle odlične akcije Čečarića i Nikolića.

U 33. minutu idealna prilika za domači tim da povede. Stvorila se velika gužva u šesnaestercu gostujućeg tima, šutirao je Nikolić, Milošević je na kratko odbranio, odbijenu loptu prihvatio je Vukčević , njegov udarac je izblokiran. Konačno u 38. minutu Spartak je svoju igru krunisao golom. Nikolić je dobro centrirao sa desne strane, Đuričin se našao na pravom mestu i plasirao loptu u gol Zemuna – 1:0.

Nastavak susreta doneo je mnogo uzbuđenja, ali i promenu rezultata. Gosti su odmah u prvom minutu drugog poluvremena zapretili. Vukadinović je prošao po levoj strani, uputio pas do Kisa, međutim Šimura se našao na dobrom mestu i u poslednjem trenutku izbacio loptu u korner. Na drugoj strani Savković je bio neprecizan na dodavanje Nemanje Nikolića i još jednom propustio šansu da poveća vođstvo domaćina. Lasickas je pokušao sa distance da iznenadi Ostojića, Spartakov čuvar mreže dobro je intervenisao. Imao je Spartak inicijativu, ali je odbrana Zemuna odolevala svim napadima Subotičana, dok je golman Milošević bio nesavladiv. Branio je posle pokušaja Čečarića, Savkovića, a onda je usledio šok za "golubove". Ćalasan je načinio prekršaj dvadesetak metara od sopstvenog gola. Sudija Đokić nije sačekao da se postavi živi zid domaćeg tima, već je dao znak da se izvede slobodan udarac. Nikola Petković poravnao je rezultat – 1:1. Prilike Nikolića, Savkovića, Čečarića osujetio je Milošević dobrim intervencijama za šta je usledila kazna. Prekršaj domaćeg tima Petković je iskoristio i preokrenuo rezultat na 2:1. Iskusni štoper Zemuna šutirao je po zemlji i loptu plasirao u desni donji ugao. U 73. minutu nakon greške odbrambenih igrača Spartaka, Đenić se našao oči u oči sa Ostojićem gde je golman plavo – belih bio uspešniji i dao priliku svojoj ekipi da dođe bar do boda.

Iako su Subotičani preuzeli inicijativu u potpunosti na kraju susreta, jednostavno nisu našli rešenje za odbranu protivnika. Svaki pokušaj Spartaka bio je osujećen i bodovi su pripali ekipi iz Gornje Varoši.

Spartak ŽK – Zemun 1:2 (1:0)
Đuričin 38' - Petković 59' i 67'

Spartak: Ostojić , Stojković, Ćalasan, Kerkez (Tekijaški), Vukčević , Glavčić (Torbica), Šimura, Čečarić (Dieng), Đuričin, Savković, Nikolić.

Zemun: Milošević , Podunavac (Simić), Cvetković , Vuković, Petković, Luković , Cuckić (Đalović), Vukadinović , Kiso, Lasickas, Đenić (Nešović ).

Postavljeno pre 6 godina i 1 mesec
Komentara: 9
Pregleda: 2913

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.