Komentara: 14
Pregleda: 8518

Fudbal: Liga šampiona dolazi u Suboticu! Spartak dočekuje Bajern na stadionu kraj Somborske kapije

27.08.2018. u 12:27h > 30.08.2018. u 17:40h
Izvor: Subotica.com
Voljom žreba održanom pretprošle nedelje u Nionu odlučeno je da protivnik Spartaka u šesnaestini finala Lige šampiona za žene bude slavno ime evropskog fudbala - Bajern iz Minhena. Vanrednim zalaganjem uprave ŽFK "Spartak" i nadležnih u Gradskoj upravi izboreno je da UEFA dozvoli Spartaku da dočekuje u Subotici, na stadionu FK "Bačka 1901".
Fudbal: Liga šampiona dolazi u Suboticu! Spartak dočekuje Bajern na stadionu kraj Somborske kapije

"Golubice" su osvajanjem kvalifikacionog turnira u Crnoj Gori ponovo izborile plasmana u elitni rang evropskog fudbala, među 32 najbolje ekipe Evrope, a voljom žreba odlučeno je da će se za narednu fazu boriti protiv Bajerna iz Minhena.

U prvom meču, koji je na programu 12. septembra, Spartak će biti domaćin, a sada je već izvesno na stadionu kraj Somborske kapije, iako je postojala lošija opcija da "golubice" igraju izvan Subotice s obzirom da je njihov stadion u fazi rekonstrukcije, do 1. novembra.

Stadion na kojem će dočekati renomirano ime evropskog fudbala je kuća Fudbalskog kluba "Bačka 1901", koji već duži niz godina igra treći rang srpskog fudbala i poseduje sasvim optimalne, možda čak i naprednije uslove za takmičenje u ovom rangu, međutim UEFA, evropska kuća fudbala, ima znatno rigoroznije uslove, pogotovo što se radi o najelitnijem rangu takmičenja, a uz to trebaju se ugositi Nemice koje su navikle na visoke standarde i uslove.

Fudbal: Liga šampiona dolazi u Suboticu! Spartak dočekuje Bajern na stadionu kraj Somborske kapije

U ŽFK "Spartak" bili su počastvovani što će odmeriti snage sa Bajernom, ali odmah se postavilo pitanje gde dočekati Bavarkinje? Koji će stadion zadovoljiti visoke standarde UEFA i kako se predstaviti fudbalskoj evropi u lepom svetlu, što se tiče uslova domaćina. Opcija u startu je bila stadion FK "Bačka 1901", ali znalo se da neće biti lako to izdejstvovati, međutim u pomoć je priskočila lokalna samouprava koja je uzela aktivno učešće u organizaciji, odnosno pomoći da Spartak obezbedi neophodne uslove i dostojno ugosti delegaciju Bajerna i sva službena lica koja će pratiti ovaj duel, na terenu i oko njega.

U toku su radovi da se uredi pristupni deo stadionu (parking) nanošenjem sloja tucanika kako bi se površina izravnala, zatim srede svlačionice, prostorije za službena lica i drugi radovi koje je UEFA propisala kao minimum da Spartak bude domaćin u Subotici.

Kako UEFA liga šampiona  kao najviši stepen takmičenja ima svoje visoke evropske standarde, klub se pobrinuo da cena ulaznica bude prilagođena domaćim standardima u odnosu na ostatak Evrope gde klubovi postavljaju mnogo veće standarde i cene karata. Cena ulaznice za centralnu tribinu stadiona Bačka iznosiće 1.000 dinara a ostale pozicije će iznositi 600,00 dinara.

- Ovo je događaj koji će se zasigurno dugo pamptiti i sa kojeg vredi preneti utiske mnogim budućim generacijama. Pozivamo građane Subotice  i sve sportske radnike širom Srbije i regiona da budu podrška našim devojkama u istorijskom meču protiv moćnog i bogatog Bajerna iz Minhena - poručuju iz ŽFK "Spartak"

U međuvremenu "golubice" su brusile formu pred ovaj značajan duel na turniru na Tenerifima, koji su i ubedljivo osvojile, u konkrenciji domaćina UDG "Tenerife", CF Malage i Sportinga iz Lisabona.

Fudbal: Liga šampiona dolazi u Suboticu! Spartak dočekuje Bajern na stadionu kraj Somborske kapije

Meč šesnaestine finala Lige šampiona za žene igra se 12. septembra od 16,30 časova, a revanš meč 14 dana kasnije u Minhenu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 8518

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

stadion kraj somborske kapije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.