Komentara: 5
Pregleda: 3686

Fudbal: "Golubice" ponovo među 32 najbolje ekipe Evrope

13.08.2018. u 21:35h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka, obezbedile su plasman u nokaut fazu Lige šampiona. Subotičanke su na kvalifikacionom turniru u Crnoj Gori u odlučujućoj utakmici pete grupe bile bolje od Bazela i slavile ubedljivu pobedu od 5:0 kojom su zauzele prvo mesto u grupi i plasirale se u društvo 32 najbolja tima u Evropi.
Fudbal: "Golubice" ponovo među 32 najbolje ekipe Evrope

U izuzetno borbenoj utakmici koja je odlučivala o prvoplasiranoj ekipi pete kvalifikacione grupe za Ligu šampiona  i plasmanu u dalji tok takmičenja Spartak je nadigrao prvaka Švajcarske i pobedio sa 5:0.  Tim Borisa Arsića zasluženo je zauzeo prvo mesto u grupi i obezbedio direktan plasman u nokaut fazu Lige šampiona.

Prvo su zapretile Subotičanke preko hitre Hiks, međutim ona je bila neprecizna i propustila priliku da Spartak dovede u vođstvo. Uzvratile su Švajcarkinje preko Šundove, ali je i ona bile naprecizna. Vodila se velika borba na obe strane. Spartak je bio konkretniji. U nekoliko navrata su "golubice" stvorile povoljne prilike, ali su pokušaji Okjere i Pavlovićeve zaustavljeni dobrim intervencijama golmanke Bazela. Ipak u 36. minutu se isplatila inicijativa šampionki Srbije. Sara Pavlović je uputila izvanredan centaršut, a Angelina Hiks smestila loptu u mrežu Bazela i donela prednost "golubicama" – 1:0.

U žaru velike borbe u sudijskoj nadoknadi krajem prvog  poluvremena Marti je načinila prekršaj nad Rosom Da Kostom, a sudija pokazao na belu tačku. Kapiten Violeta Slović bila je precizna sa jedanaest metara i udvostručila prednost Subotičanki – 2:0.

Nastavak meča protekao je u potpunoj dominaciji predstavnika Srbije. "Golubice" su se razigrale, a posle mnogobrojnih propuštenih prilika Sara Pavlović je uspela da zatrese mrežu protivnika. Tijana Matić je maestralno uputila pas do Pavlovićeve koja ni jednog trenutka nije oklevala da loptu smesti u gol Bazela za 3:0. Tijana Matić u 87. minutu povećala je prednost na 4:0, a Alina Baka je postavila konačnih 5:0 i Spartak se zasluženo plasirao u društvo 32 najbolja tima Evrope.

Bazel – Spartak 0:5  (0:2)
Hiks 36', Slović 45+2' (p), Pavlović 75', Matić 87', Baka 90'

Bazel:  Boni, Hirči, Buser, Šundov(Šturges), Hoti ( Banecki ), Jaser, Peromingo, Bruner , Jenzer, Bangerter (Bunter), Marti.

Spartak: Kostić , Vajda, Slović, Frajtović, Pleuler, Ilić, Rosa Da Kosta (Čeri), Hiks (Baka), Okjere, Pavlović, Matić.

Prvo kolo: Spartak – Kirjat Gat 1:0,  Bazel – Breznica 4:0. Drugo kola:  Spartak – Breznica 4:0, Kirjat Gat – Bazel 0:3. Treće kolo: Bazel – Spartak 0:5 , Breznica – Kirjat Gat 4:4

Konačan plasman 5. kvalifikacione grupe:

  • Spartak 3 3 0 0 10:0 9
  • Bazel 3 2 0 1 7:4 6
  • Kirjat Gat 3 0 1 2 4:8 1
  • Breznica 3 0 1 2 4:12 1
Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 8 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 3686

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.