Komentara: 9
Pregleda: 5382
Foto

Fudbal: Nemice ubedljive protiv Spartaka u prvom meču Lige šampiona

12.09.2018. u 22:25h
Izvor: Subotica.com
Šampionke Srbije, fudbalerke Spartaka poražene su u prvom meču šesnaestine finala Lige šampiona od Bajerna iz Minhena ubedljivim rezultatom 7:0, odigranom danas na stadionu "Bačke 1901". Nemice su opravdale ulogu favorita i zasluženo slavile, ali se ni Subotičanke nisu obrukale. Borile su se do poslednjeg minuta. Ukazane šanse nisu iskoristile, dok su gošće bile uspešnije.
Fudbal: Nemice ubedljive protiv Spartaka u prvom meču Lige šampiona

Početak utakmice protekao je u ispitivanju snaga, a onda su igračice Bajerna preuzele inicijativu i sve češće pokušavale da ugroze gol Spartaka. Odolevala je odbrana Subotičanki, međutim u 12. minutu nakon prekida Bajern je stigao do prednosti. Levandovski je dobro iskoristila centaršut Melanije Leupolc  i glavom loptu plasirala u mrežu „golubica“ za 0:1.

Imale su Bavarke veći posed lopte, ali ne i lepu igru. Subotičanke su dobro odgovarale njihovim napadima i iz kontri težile da nadmudre protivnika za izjednačenje.

U 19. minutu Bajern je mogao do drugog gola. Škorvankova je uputila šut sa ivice šesnaesterca, Vajda se našla na pravom mestu i osujetila pokušaj Nemica. Pokušale su golubice da izjednače. Filipovićeva je povela kontru, sa centra uputila dugu loptu do Okijere, ali je ona bila neprecizna.

Fudbal: Nemice ubedljive protiv Spartaka u prvom meču Lige šampiona

Fudbal: Nemice ubedljive protiv Spartaka u prvom meču Lige šampiona

Propuštena prilika kažnjena je drugim golom Bajerna. Džil Rurd pogodila je sa ivice kaznenog prostora za 0:2. Razigrane Nemice su na isteku 39. minuta povećale na 3:0 prednost novim pogotokom Džil Rurd. Nisu posustajale Subotičanke. Posle dobre akcije u finišu prvog dela, Filipovićeva je proigrala Angelinu Hiks, ali je njen šut zaustavila sigurna  Manuela Cincberger i sačuvala svoju mrežu.

Nastavak utakmice doneo je bolju igru domaćeg tima. Šampionke Srbije su vrlo brzo stvorile priliku da smanje vođstvo nemačkog šampiona, međutim Angelina Hiks se nije najbolje snašla iako je prošla sve igračice protivnika u odbrani i sama izašla pred golmana Bajerna, pogodila je spoljašnji deo gola.

U 57. minutu zapretile su gošće. Lin Magul je uputila šut sa peterca, Kostićeva je odlično reagovala i sprečila da Bajern poveća prednost. Igralo se otvoreno na obe strane. U žaru borbe, Ilićeva je načinila prekršaj nad Nikol Rolser. Švedski arbitar Tes Olofson pokazala je na belu tačku. Sigurna sa 11 metara bila je Lina Magul i povećala prednost Nemica na 4:0 u 63. minutu.

Fudbal: Nemice ubedljive protiv Spartaka u prvom meču Lige šampiona

Posle tog pogotka igračice Spartaka kao da su posustale. Dozvolile su Bajernu da postigne i peti gol, a precizna je bila Jovana Damnjanović. Deman je povisila na 6:0, a tačku na ubedljivu pobedu u prvom meču stavila je Linet Birenštajn u sudijskoj nadoknadi vremena.

Spartak Bajern 0:7 (0:3)
Levandovski 12', Rurd 29' i 39', Magul 63' (p), Damnjanović 82', Deman 86', Birenštajn 90+2'

Spartak: Kostić, Ilić, Slović, Vajda (Baka), Frajtović, Pleuler, Pavlović (Rosa), Filipović, Matić (Tčeuri), Hiks, Okjere.

Bajern: Cincberger, Magul (Damnjanović), Deman, Levandovski, Škorvankova, Maer, Rurd (Birenštajn), Veninger, Dabric, Rolser, Leupolc (Lohman).

Fudbal: Nemice ubedljive protiv Spartaka u prvom meču Lige šampiona

Revanš meč je za dve sedmice (26.09.), u Minhenu. Ostaje nada da će "golubice" odigrati opušteno, bez ikakvog opterećenja jer jasno je da u ovom dvomeču rezultatski nemaju šta da traže, osim da daju svoj maksimum, a onda im se ne može zameriti.

Izvor: Subotica.com
Fudbal (Ž): Spartak - Bajern (UEFA Liga šampiona) Fudbal (Ž): Spartak - Bajern (UEFA Liga šampiona) Fudbal (Ž): Spartak - Bajern (UEFA Liga šampiona) Fudbal (Ž): Spartak - Bajern (UEFA Liga šampiona) Fudbal (Ž): Spartak - Bajern (UEFA Liga šampiona) Fudbal (Ž): Spartak - Bajern (UEFA Liga šampiona) Fudbal (Ž): Spartak - Bajern (UEFA Liga šampiona) Fudbal (Ž): Spartak - Bajern (UEFA Liga šampiona)
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 5382

Povezane vesti

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

uefa liga šampiona za žene

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.