• Pregleda: 1350

Festival duhovne muzike humanitarnog karaktera

Crkveni hor "Sveti Roman Melod" organizuje II Festival duhovne muzike, koji će se održati u subotu, 2. decembra, u Velikoj većnici. Festival će biti humanitarnog karaktera, sav prihod će biti namenjen našoj sugrađanki koja se bori protiv opake bolesti.
Festival duhovne muzike humanitarnog karaktera

Ovo je drugi Festival duhovne muzike u Subotici, koji će ugostiti horove iz različitih delova naše zemlje. Osim Crkvenog hora "Sveti Roman Melod", iz našeg grada nastupaće i Katedralni zbor "Albe Vidaković", a među učesnicima Festivala su i Crkveni horovi "Sveti Georgije" iz Novog Sada, "Sveti Car Konstantin i Jelena" iz Sombora, "Sveti Georgije" iz Bečeja i "Šumatovac" iz Aleksinca.

- Ovakvih festivala do sada nije bilo u našem gradu, da se izvodi samo duhovna muzika. Iako smo Crkveni pravoslavni hor, to nije uslov da drugi horovi, koji izvode drugu vrstu duhovne muzike, ne mogu da učestvuju na Festivalu. Program će biti vrlo raznovrstan i ljubitelji duhovne muzike će biti u prilici da uživaju u jednoj lepoj večeri - kaže Dragana Nikolić, dirigent Crkvenog hora "Sveti Roman Melod".

Koncert se održava u Velikoj većnici Gradske kuće, a počinje u 19,30 časova. Iako je ulaz za sve zainteresovane sugrađane slobodan, Festival će biti humanitarnog karaktera, te će sav prilog biti namenjen našoj sugrađanki prof. dr Đurđici Vukajlović, kojoj je pre sedam meseci dijagnostikovan je redak oblik karcinoma, epidermalnog sarkoma, a jedini put ka ozdravljenju jeste hitna operacija u Turskoj, koja košta 85.000 evra.

- U holu ispred Velike većnice biće postavljena kutija za sakupljanje finansijske pomoći našoj sugrađanki, zato pozivamo sve učesnike i goste Festivala da, u skladu sa svojim mogućnostima, učestvuju u ovoj humanitarnoj pomoći -  dodala je Nikolić.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
Realan Odgovori
Srbiju je duhovno izdala komunistička kamarila koja još uvek jaše i zaklinje se u ateizam, komunizam, petokraku, Internacionalu i... dolar.
burek
" ateizam, komunizam, petokraku, Internacionalu" .... da li nam to iznosite motive u ovim pesmama koje možemo ovde čuti ?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.