Komentara: 7
Pregleda: 5102

Ex YU bend večeras na Sajmu "Ukusi tradicije"

08.06.2012. u 19:30h
Izvor: SuMedija
Večeras na bini Sajma "Ukusi tradicije", koji se održava na platou ispred Gradske kuće, nastupa Ex YU bend. Koncert počinje u 20,30 časova.
Ex YU bend večeras na Sajmu "Ukusi tradicije"

Drugi Sajam tradicionalnih specijaliteta domaće hrane, vina i rakije „Ukusi tradicije“ će se održati od 8. do 10. juna na otvorenom prostoru pored Gradske kuće. Subotičkoj publici će se na specijalizovanim tezgama i paviljonima predstaviti oko pedeset proizvođača domaće hrane, vina, rakije i zanatskih proizvoda.

Štandovi se otvaraju u petak od 17 časova, a prvi prateći program ovogodišnjeg Sajma “Ukusi tradicije” će se održati tokom prepodneva na Otvorenom univerzitetu. Reč je o stručnom skupu na temu „Sertifikacija proizvoda domaće hrane“ na kojem će uz proizvođače učestvovati i predstavnici Poslovnog udruženja “Pijace Srbije” koji će tokom dvodnevnog boravka u Subotici održati i proširenu sednicu Upravnog odbora.

- Skup je podjednako namenjen kako proizvođačima domaće hrane, vina i rakije tako i menadžmentu pijačnih uprava – kaže direktor preduzeća Organic Control System Nenad Novaković, koji jemoderator i predavavač na ovom skupu. – Osnovne teme kojima ćemo se baviti su aktuelnosti na tržištu hrane u Srbiji sa aspekta primene različitih standarda u proizvodnji, standardi u proizvodnji domaće hrane po starim recepturama, GlobalGap i organski proizvodi i geografsko poreklo proizvoda.

Sajam

O projektu “Ukusi tradicije” i planovima dalje saradnje sa proizvođačima domaće hrane, vina i rakije će govoriti Savo Duvnjak. zvršni direktor Udruženja pijaca Srbije.

Tokom trodnevnog sajma će se održati i niz degustacija i promocija novih proizvoda domaće hrane. Zanatska radnja „Shoma”, poznata po pripremi kurtoš kolača, predstaviće još jednu novu poslasticu, subotičkoj publici će biti na raspolaganju i cela paleta suhomesnatih proizvoda Udruženja „Lemeški kulen“ iz Svetozara Miletića, a tu i specijaliteti mađarske, srpske i grčke gastronomije koje pripremaju gosti sajma iz Mađarske i Udruženje „Srspko-Grčkog“ prijateljistva iz Smedereva.


Sajam se otvara u petak, 8. juna u 18 časova, a večernji koncerti počinju u 21 čas. U petak od 21 čas na sajamskoj bini nastupa “Ex YU bend”, a u subotu će u večernjem programu Subotičane zabavljati Tamburački orkestar “Ravnica” od 20,30 časa i “Retro Party bend” Gabora Lenđela od 22 časa.

Organizator Sajma „Ukusi tradicije“ je preduzeće „PiaR“ iz Subotice uz podršku lokalne samouprave Grada Subotica i Udruženja pijaca Srbije.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 11 godina i 10 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5102
Povezane teme

sajam ukusi tradicije

savo duvnjak

gabor lenđel

Ex-Yu bend

kurtoš kolač

retro party bend

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.