Komentara: 1
Pregleda: 2543

Evidencija poljoprivrednog zemljišta do 15. marta

13.01.2016. u 18:06h
Izvor: Radio Subotica
Predstavnici grada i katastra u Subotici održali su sastanak na kom je dogovoreno da će se usaglašavanje katastarskih karata i stvarne situacije na terenu raditi po katastarskim opštinama. Ovo će se najpre uraditi u katastarskoj opštini Đurđin.
Evidencija poljoprivrednog zemljišta do 15. marta

"Faktički će se do 15. marta izdvojiti samo one parcele koje će ostati za izdavanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u 2016. godini", saopštio je gradonačelnik Subotice Jene Maglai.

Nakon toga podaci će biti prezentovani nadležnim komisijama koje su zadužene za izradu i sprovodjenje programa javnog nadmetanja za državno poljoprivredno zemljište. Preko mesnih zajednica gradjanima, čije stvarno stanje vlasništva nije usaglašeno sa katastarskim kartama biće dojavljena ovakva činjenica. Oni će uz pomoć gradske uprave biti u situaciji da pokrenu postupak konverzije vlasništva, što će koštati oko 300 dinara. Inače, usaglašavanje katastarskog i stvarnog stanja na 25 hiljada parcela posao je od godinu dana za katastar.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 2543

Povezana vest

Povezane teme

poljoprivredno zemljište

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.