• Pregleda: 2337

Edukativne radionice u Regionalnom inovacionom startap centru

Iako još uvek nije zvanično otvoren, Regionalni inovacioni startap centar Ekonomskog fakulteta u Subotici organizovaće seriju radionica za studente i mlade koji žele da unaprede postojeća i steknu nova preduzetnička znanja i veštine.
Foto: Ilustracija interijera projekta
Edukativne radionice u Regionalnom inovacionom startap centru

U okviru aktivnosti koje će prethoditi zvaničnom otvaranju, Regionalni inovacioni startap centar organizovaće radionice u periodu od 19. do 31. avgusta, namenjene studentima, mladim preduzetnicima, kao i onima koji nemaju preduzetničko iskustvo, a žele da steknu znanja i veštine koje će im pomoći u pokretanju sopstvenog poslovnog poduhvata. Radionice su osmišljene kao interaktivna nastava, u toku koje će predavači i polaznici aktivno učestvovati u razmeni znanja, iskustava i ideja.

Prva u nizu radionica održaće se od 19. do 21. avgusta, svakog dana s početkom u 14 časova, na temu "Dropshipping - živi lokalno, trguj globalno". Predavač će biti Darko Videnov, šef razvoja Internet prodaje guma, koji će polaznicima objasniti kako da postave svoju veb prodavnicu, odaberu domen, pronađu adekvatne prodavce i proizvođače, formulišu opis za proizvode po SEO standardima i još mnogo toga.

Narednu radionicu na temu "Kako odabrati prve saradnike" vodiće Branko Vukovac, koji je zadužen za razvoj ljudskih resursa u Infostudu. Radionica će se održati od 21. do 23. avgusta, s početkom u 18 časova, a tokom trajanja radionice, predavač će polaznicima predočiti kako da oforme multidisciplinarni tim koji će upravljati njihovim startap kompanijama, stavljajući fokus na kvalitet tima, njihova znanja i kompetencije.

Treća radionica će se održati od 26. do 28. avgusta, s početkom u 10 časova, a predavač Željko Crnjaković, koordinator InfostudHub-a, pojasniće polaznicima kako da kreiraju digitalni sadržaj za onlajn platforme.

Svetozar Krunić, rukovodilac akvizicije kupaca u "Activecollab", vodiće četvrtu radionicu na temu "Google analitika, paid advertising, akvizicija korisnika", koja će se održati od 27. do 29. avgusta, s početkom u 18 časova.

Poslednja radionica u nizu održaće se od 29. do 31. avgusta, s početkom u 15 časova, a predavač će biti Dušica Vilov, koordinatorka korporativnog razvoja u Infostudu, koja će govoriti o putu razvoja proizvoda i njegovoj funkcionalnosti.

Sve radionice će se održati u novom ambijentu prostorija Startup centra, koji se nalazi u Poslovnoj zgradi Ekonomskog fakulteta na adresi Adolfa Singera 12/a. Broj učesnika na radionicama je ograničen, a zainteresovani se mogu prijaviti putem ovog linka. Nakon što se popune mesta, formular će biti zatvoren.

Regionalni inovacioni startap centar Ekonomskog fakulteta u Subotici nastao je kao rezultat projekta koji se finansira iz budžeta Republike Srbije, na osnovu programa podrške osnivanju i radu Regionalnih inovacionih startap centara koji sprovodi Kabinet ministra bez portfelja za inovacije i tehnološki razvoj, a koji je osnivanje i operativno funkcionisanje Centra u našem gradu podržao sa nešto više od 40 miliona dinara.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
AlwaysUltra Odgovori
Sve je to p ... dim.
Sve duzi nazivi nekakvih nazovi agencija i ne znam cega , a stanje nikad gore i besadrzajnije.

To je kao predavanje o skupoj kozmetici u situaciji kada je skromni sapun misaona imenica !!
Subotica Odgovori
Jedan od pravih načina da se zadrže mladi u gradu, budu uspešni i od svoje zarade da mogu živeti.
AlwaysUltra
Sve trče da ostanu uzdajući se u kule od peska.

Osim onog malog broja s uticajnim roditeljima , koji mogu da im plate neko radno mesto , u sve većim brojevima pale put Nemačke , UK , Irske , Holandije ili čak preko Atlantika , USA , Kanada ...

Većina ogromna se nikada neće vratiti u ovo ukleto mesto !!
Simic Odgovori
Konačno! Ovo je trebalo uraditi pre 10 godina, ali bolje sad nego nikad.
Sima Odgovori
Imam star up projekat,vrlo upotrebljiv u praksi ali osnovni pokretac svega pored volje i znanja je novac.Dok se ne rese izvori finansiranja(osim klasicnih lihvarskih bankarskih),sve je ovo samo prazna priča!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.