Komentara: 7
Pregleda: 5677

Dvojezična nastava u OŠ "Ivan Goran Kovačić"

18.10.2012. u 15:01h
Izvor: RTV Yueco
Četrnaest prvaka Osnovne škole “Ivan Goran Kovačić” je prva generacija đaka koji u ovoj školi pohađaju dvojezičnu nastavu na srpsko-engleskom jeziku. Nastava se odvija po Kembridž programu, a đaci na engleskom jeziku slušaju časove matematike i sveta oko nas. Deca kažu da im nije teško da slušaju nastavu na dva jezika.
Dvojezična nastava u OŠ "Ivan Goran Kovačić"

Već mesec I po dana đaci prvaci u biligvalnom odeljenju u OŠ “Ivan Goran Kovačić” paralelno slušaju nastavu na srpskom I engleskom jeziku. Ono po čemu se njihovi časovi razlikuju od časova koje slušaju njihovi vršnjaci u regularnim odeljenjima je to časove matematike I sveta oko nas uče I na srpskom I na egleskom jeziku, a mališani kažu da im to nije teško.

Bilingvalna nastava na srpskom i engleskom jeziku je uvedena od ove školske godine u OŠ “Matko Vuković” I “Ivan Goran Kovačić” pod pokroviteljstvom Vlade Vojvodine i „British Council"-a i uz podršku gradskih vlasti U ovim školama je formirano po jedno odeljenje u kojem se sprovodi dvojezična nastava. Đaci škole “Ivan Goran Kovačić” su u proteklih mesec I po dana učili geometrijske pojmove iz matematike, a iz predmeta svet oko nas, o porodici I školi.

Prema rečima stručnjaka deca su od pete godine spremna da paralelno uče dva do tri jezika. Sedma godina je idealan period za početak učenja više jezika u isto vreme jer je to vreme kada im se proširuje spektar znanja. Učenici koji pohađaju dvojezična odeljenja će dobiti mogućnost polaganja međunarodne mature i automatski sertifikat što je i cilj ovog programa. Na taj način će im biti otvorena mnoga vrata u daljem usavršavanju.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5677
Povezane teme

Oš Ivan Goran Kovačić

OŠ Matko Vuković

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.