Komentara: 34
Pregleda: 3693

DS: Istina o finansiranju obnove Narodnog pozorišta

09.11.2015. u 15:38h
Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Saopštenje informativne službe Gradskog odbora Demokratske stranke Subotica prenosimo u celosti.
DS: Istina o finansiranju obnove Narodnog pozorišta

U petak su, kako je saopšteno, ministar kulture i informisanja Ivan Tasovac i gradonačelnik Subotice Jene Maglai potpisali ugovor o nastavku finansiranja obnove zgrade Narodnog pozorišta u Subotici.

GrO DS Subotica pozdravlja činjenicu da je Republika posle više od 3 godine počela da ispunjava svoje ugovorne obaveze u vezi realizacije adaptacije i sanacije izgradnje Narodnog pozorišta u Subotici, iako u višestruko manjem iznosu od Autonomne Pokrajine Vojvodine, koja je u najvećoj meri finansirala i finansira sve što je izgrađeno, radove na fasadi, kao i predstojeću fazu radova na ovom objektu.

U vesti pod naslovom: “Ministarstvo kulture finansira nastavak obnove pozorišta u Subotici”, kaže se da je “u 2015. godini, za nastavak radova u okviru pete faze, opredeljeno ukupno 225 miliona dinara.”

Nadamo se da ovako sročena vest nije imala nameru da obmane javnost da su grad i ministarstvo potpisali ugovor o nekim novim sredstvima na svih 225 miliona dinara.

Istina je da je već ranije Grad u ovoj godini izdvojio 25 miliona, Republika 55 miliona, a Pokrajina čak 145 miliona dinara što ukupno čini navedenih 225 miliona dinara.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Demokratska stranka (DS)
Postavljeno pre 8 godina i 5 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 3693

Povezana vest

Povezane teme

demokratska stranka Subotica

Narodno pozorište

izgradnja narodnog pozorišta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.