Komentara: 52
Pregleda: 7921

DS, DSHV i NS traže poništavanje današnje sednice Skupštine

30.07.2013. u 17:36h
Izvor: RTV Yueco
Odbornička gradske skupštine "Za Suboticu-DS-DSHV-NS", zatražiće poništavanje današnje sednice Skupštine grada Subotice zbog sumnje u legitimnost donetih odluka.
DS, DSHV i NS traže poništavanje današnje sednice Skupštine

Kako je novinarima predstavio predsednik Odborničke grupe Robert Santo, tokom sednice današnje Skupštine imali su saznanja, koja su potvrđena uvidom u materijal o glasanju i prisutnosti odbornika, da je došlo do grubog kršenja izjašnjavanja na Skupštini grada.

Santo je precizirao da je odbornički aparat odbornice Josipe Vojnić Tunić iz DSHV-a korišćen prilikom utvrđivanja kvoruma i glasanja o skidanju sa dnevnog reda predloga odluke o dodeli zvanja „Počasni građanin”, iako ova odbornica nije prisustvovala sednici jer se nalazi na godišnjem odmoru u inostranstvu.

DS, DSHV i NS traže poništavanje današnje sednice Skupštine

Sumnja se javila nakon što je primećeno da je aparatom ove odbornice glasano za skidanje pomenute tačke, iako je njena odbornička grupa bila protiv. Predstavnici ove odborničke grupe sumnjaju ne samo u legitimnost odluka, već i u to da su i neki drugi aparati odbornika koji nisu prisustvovali sednici korišćeni u današnjim glasanjima.

DS, DSHV i NS traže poništavanje današnje sednice Skupštine

Na osnovu svega, zatražiće održavanje nove sednice i ponovno glasanje o svim tačkama i samom dnevnom redu.

Santo je na današnjoj pres konferenciji odbacio spekulacije oko mogućeg formiranja vladajuće koalicije sa Srpskom naprednom strankom. On je izjavio da ova odbornička grupa na današnjoj sednici „ni jednim činom nije pokazala da želi promeniti odnose u koaliciji i novog koalicionog partnera”.

Izvor: RTV Yueco
13. sednica Skupštine grada 13. sednica Skupštine grada 13. sednica Skupštine grada 13. sednica Skupštine grada 13. sednica Skupštine grada 13. sednica Skupštine grada 13. sednica Skupštine grada 13. sednica Skupštine grada
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 52
Pregleda: 7921

Povezane vesti

Povezane teme

Skupština grada Subotice

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.