Komentara: 26
Pregleda: 4671

LSV: DS i SVM moraju da se uozbilje

31.07.2013. u 15:46h
Izvor: RTV City
LSV poziva najveće koalicione partnere da se uozbilje i razreše pat poziciju nastalu poslednjih meseci kako bi problemi u gradu konačno počeli da se rešavaju. Oni su kritikovali rad SG osvrnuvši se na poslednjih nekoliko zasedanja kada su problemi u koaliciji postali toliko očigledni da više nije jasno ko čini vladajuću većinu.
LSV: DS i SVM moraju da se uozbilje

Svaka skupštinska sednica nosi novo iznenađenje jer se nikada ne zna kako će koalicioni partneri glasati pa je takva situacija neodrživa, smatraju u LSV. Problemi u gradu se gomilaju a suštinska pitanja se ne rešavaju. Zato je potrebno definisati odnose u koaliciji ili definisati ko zapravo čini skupštinsku većinu.

„Od skora imamo situaciju da ne znamo više ni ko je vlast, ni ko je opozicija. Imamo izvesne najave pojedinaca iz SNS da je na jučerašnjoj sednici trebalo da dođe do spajanja odborničke grupe SNS i DSS, što se nije desilo jer odbornici DSS nisu pristupili. Mi bismo apelovali na naša dva najveća partnera u koaliciji, na DS i SVM, da se napokon uozbilje i da na dostojanstven način razreše ovu pat poziciju jer je to u interesu građana Subotice.“ - izjavio je Dragan Andrić, LSV

LSV: DS i SVM moraju da se uozbilje

Jedna od obaveza SG koja nije ni razmatrana na sednicama jeste i izbor članova nadzornih odbora JP kao i raspisivanje konkursa za direktore, što se moralo izvršiti do 30.juna. U LSV smatraju da će zbog toga neko morati da odgovara jer je to bila zakonska obaveza.

LSV smatra da je Odluka o dodeli zemljišta crkvenim zajednicama neopravdano skinuta sa dnevnog reda prošle skupštinske sednice a da su peripetije oko dva puta skinute tačke o dodeli priznanja „Počasni građanin“ samo indikator funkcionisanja koalicije.

Andrić se osvrnuo i na situaciju tokom jučerašnje sednice SG za koju su neki odbornici tvrdili da je nelegitimna jer nije sazvana na pravilan način. On je istakao da je zamenik predsednika SG Vesna Berta sazvala sednicu u skladu sa pravilnikom iako je predsednik SG Marija Kern Šolja to negirala ističući da se sve odvijalo bez njenog znanja. LSV ovo ocenjuje kao nekorektan odnos prema koalicionom partneru.

LSV se nije priključila novim savezima odborničkih grupa isključivo iz razloga što žele da ime njihove odborničke grupe ostane prepoznatljivo. Ako bude prekomponovanja vlasti sa SNS, GO LSV će doneti odluku da li će se uključiti u to u skladu sa svojim programskim opredeljenjima.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 4671

Povezane vesti

Povezane teme

LSV

liga socijaldemokrata vojvodine

dragan andrić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.