Komentara: 50
Pregleda: 5461

SBB: Sednica nelegitimna i neprofesionalno sazvana

01.08.2013. u 13:29h
Izvor: Savez bačkih Bunjevaca (SBB)
Saopštenje Saveza bačkih Bunjevaca koje je potpisao predsednik Mirko Bajić, prenosimo u celosti.
SBB: Sednica nelegitimna i neprofesionalno sazvana

Prošla, trinaesta sednica Skupštine grada, sazvana je na nelegitiman i neprofesionalan način, a u očiglednoj nameri da se pošto-poto progura predlog nekih hrvatskih institucija da gospodin Naco Zelić dobije nagradu "Počasni građanin".

Postojao je dogovor da se sednica Skupštine grada održi u drugoj polovini avgusta i da se do tada u redovnoj proceduri ponovo utvrdi predlog za kandidate za ovu nagradu. Ne bi bilo sporno da se u ponovnoj kandidaturi našlo i ime Nace Zelića, kao što je mogao biti predložen i bilo koji drugi kandidat.

Treba znati, naime, da na dvanaestoj sednici nije odloženo glasanje, kako smo uostalom mi predlagali, nego je o predlogu glasano i predlog nije usvojen. Samim tim nije se isti predlog mogao ponovo staviti na glasanje. Oni koji, u silnoj želji da "njihov kandidat" dobije priznanje, na ovako diletantski način pristupaju utvrđivanju tako važnog priznanja u gradu, diskredituju ovo priznanje, kao što diskredituju i same kandidate.

Mora se konačno shvati da je potrebno utvrditi merila na osnovu kojih se zvanje “Počasni građanin” dodeljuje, način predlaganja kandidata i način donošenja odluke o dodeli.

Izvor: Savez bačkih Bunjevaca (SBB)
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 50
Pregleda: 5461

Povezane vesti

Povezane teme

mirko bajić

savez bačkih bunjevaca

sednica skupštine grada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.