Komentara: 14
Pregleda: 5601

Marija Kern Šolja: Sednica je bila legalna i legitimna

01.08.2013. u 12:20h
Predsednica Skupštine grada Subotice reagujući na konferenciju za novinare koju su nakon 13. redovne sednice Skupštine grada Subotice održali šef novoformirane Odborničke grupe „Za suboticu - DS – DSHV – NS“, Robert Santo i njegovi zamenici, izdala je saopštenje koje prenosimo u celosti:
Marija Kern Šolja: Sednica je bila legalna i legitimna

Duboko sam uverena da su odluke donešene na 13. sednici Skupštine grada Subotice legalne i legitimne. Ukoliko je neko od odbornika za vreme glasanja zloupotrebio svoja prava, to nije uticalo na konačne rezultate glasanja. S obzirom da su odluka i deklaracija sa dnevnog reda date sednice donešene sa značajnom većinom, tj. prva tačka je izglasana sa 43 „za” i jednim „uzdržanim” glasom, a druga tačka jednoglasno, sa 47 glasova „za”.

Kao predsednica Skupštine za vreme trajanja sednice nemam mogućnosti da poimenice pratim ko je prisutan u sali i ko od njih glasa, istovremeno smatram da, su odbornici DSHV-a, kojih je ukupno četiri u Skupštini, trebali primetiti ako je sa aparatom odbornice Josipe Vojnić Tunić neko glasao, odnosno ako je neko zloupotrebio njenu glasačku jedinicu. Smatram smešnim da su odmah nakon završetka sednice prijavili slučaj, dok za vreme trajanja sednice niko od njih nije reagovao i reklamirao zbog toga.

Kao predsednica Skupštine sa željenjem konstatujem da postoji sumnja da neki odbornici mogu zloupotrebiti glasačke jedinice, te u budućnosti, za razliku od dosadašnje, decenijske prakse, odbornici će preuzimati glasačke jedinice isključivo uz potpis.

Ponovno održavanje sednice ne smatram opravdanim, i u daljnjem ne želim davati izjave vezane za ovo pitanje.

Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 5601

Povezane vesti

Povezane teme

Skupština grada Subotice

marija kern šolja

maria kern šolja

sednica skupštine grada

gradska skupština

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.