• Pregleda: 2900

DS, DSHV i NS: Kontradiktorne odluke predsednice Skupštine

Saopštenje koje su u ime odborničke grupe "Za Suboticu" potpisali Robert Santo (predsednik), Petar Balažević (zamenik predsednika) i Ivan Ušumović, (zamenik predsednika) prenosimo u celosti.
DS, DSHV i NS: Kontradiktorne odluke predsednice Skupštine

Pozdravljamo odluku predsednice Skupštine grada da ona i sekretar Skupštine napokon počnu ozbiljnije i odgovornije da rade svoj posao. Dobro je što je predsednica Skupštine grada priznala da je zbog njegog nemara i neozbiljnosti sekretara Skupštine grada došlo do ozbiljne povrede procedure glasanja na poslednjoj sednici Skupštine grada.

Nažalost, predsednica Skupštine grada je potpuno kontradiktorna kada je u pitanju legalitet poslednje sednice Skupštine grada. Prvo je pre početka zasedanja, van prava koje joj daje skupštinski poslovnik, osporavala legitimnost zakazivanja sednice i njen legitimitet, nakon čega ju je otvorila i vodila, a potom u saopštenju tvrdi da su odluke donešene na 13 sednici Skupštine grada legalne i legitimne!

Umesto da oštro reaguje na ozbiljne nepravilnosti na koje smo ukazali kako bi ih otklonila, predsednici su naše primedbe „smešne“, što samo po sebi govori o njenom odnosu prema odbornicima, legalnosti i ozbiljnosti rada Skupštine koju ona vodi. Pogotovo što nam je poznato da je odbornica Josipa Vojnić Tunić, čija je glasačka jedinica zloupotrebljena, insistirala kod predsednice Skupštine grada da se utvrdi i objavi ko se drznuo da koristi njen glasački aparat.

Opravdanje da glasanje tuđim aparatom nije uticalo na konačne rezultate glasanja je najgrublja uvreda dostojanstva Skupštine grada koja najmanje priliči osobi koja je prva među jednakima u obezbeđivanju legalnosti i legitimnosti najvišeg subotičkog doma demokratije.

Prethodnu sednicu Skupštine i odluke donete na njoj i dalje smatramo ništavnim i zahtevamo od predsednice Skupštine grada da poništi 13. sednicu Skupštine grada i da zakaže novu sednicu na kojoj ćemo se na legitiman način izjasniti o tačkama dnevnog reda radi poštovanja izborne volje građana.

// Kraj saopštenja

povezane teme

6
Najpametniji Odgovori
Pokrijte se ušima i ćutite! Kazna za odborničku grupu i šefa [*...*] od minimum 100.000 dinara! Ako nisu u stanju da isprate svoje odbornike na samoj sednici neka sad ćute. Postoji semafor na sednici, gde su videli da je "sporna" odbornica glasala od početka sednice. DS treba da je sramota! Pa znamo odavno ko je kriv za famoznu BODRUM AFERU!!!
diplomirani doktor Odgovori
@ Najpametniji dali ti misliš da su oni pametni da tako nešto primete,pola odbornika je polu pismeno,četvrtina je pismena sa kupovinom diploma,jedino mi je čudno da doktor,magistar,master,profesor,docent... ivanišević nije primetio,ali sad sm se setio i on je sa štancovanom diplomom,dok ova četvrtina sa normalnim obrazovanjem,znanjem,moralom,OBRAZOMne može od ovih primitivaca da normalno radi.
madman Odgovori
nije im uspeo puč pa se sad pravdaju i optužuju svakog samo da spasu svoj obraz koji nisu ni imali. Zna se da uvek taj galami ko je kriv. nesposobni ste svi do zadnjeg
Papilon Odgovori
Zaista mi nije jasno koga ovo uopste moze da interesuje, grupica nekih minornih nazovi politicara se prepucavaju zbog nekih gluposti, naravno to su oni koji nista ne rade vec zive na grbaci ovog naroda, jadno i bedno.
cule Odgovori
Pozdrav Santo
Generacijo Larga
Vesko Odgovori
Trebali ste se i pre malo bolje uzvrtiti i odraditi,a ne sada kad vam kajase polako ispadaju iz ruke.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.