Komentara: 6
Pregleda: 3448

DS, DSHV i NS: Kontradiktorne odluke predsednice Skupštine

01.08.2013. u 15:37h
Saopštenje koje su u ime odborničke grupe "Za Suboticu" potpisali Robert Santo (predsednik), Petar Balažević (zamenik predsednika) i Ivan Ušumović, (zamenik predsednika) prenosimo u celosti.
DS, DSHV i NS: Kontradiktorne odluke predsednice Skupštine

Pozdravljamo odluku predsednice Skupštine grada da ona i sekretar Skupštine napokon počnu ozbiljnije i odgovornije da rade svoj posao. Dobro je što je predsednica Skupštine grada priznala da je zbog njegog nemara i neozbiljnosti sekretara Skupštine grada došlo do ozbiljne povrede procedure glasanja na poslednjoj sednici Skupštine grada.

Nažalost, predsednica Skupštine grada je potpuno kontradiktorna kada je u pitanju legalitet poslednje sednice Skupštine grada. Prvo je pre početka zasedanja, van prava koje joj daje skupštinski poslovnik, osporavala legitimnost zakazivanja sednice i njen legitimitet, nakon čega ju je otvorila i vodila, a potom u saopštenju tvrdi da su odluke donešene na 13 sednici Skupštine grada legalne i legitimne!

Umesto da oštro reaguje na ozbiljne nepravilnosti na koje smo ukazali kako bi ih otklonila, predsednici su naše primedbe „smešne“, što samo po sebi govori o njenom odnosu prema odbornicima, legalnosti i ozbiljnosti rada Skupštine koju ona vodi. Pogotovo što nam je poznato da je odbornica Josipa Vojnić Tunić, čija je glasačka jedinica zloupotrebljena, insistirala kod predsednice Skupštine grada da se utvrdi i objavi ko se drznuo da koristi njen glasački aparat.

Opravdanje da glasanje tuđim aparatom nije uticalo na konačne rezultate glasanja je najgrublja uvreda dostojanstva Skupštine grada koja najmanje priliči osobi koja je prva među jednakima u obezbeđivanju legalnosti i legitimnosti najvišeg subotičkog doma demokratije.

Prethodnu sednicu Skupštine i odluke donete na njoj i dalje smatramo ništavnim i zahtevamo od predsednice Skupštine grada da poništi 13. sednicu Skupštine grada i da zakaže novu sednicu na kojoj ćemo se na legitiman način izjasniti o tačkama dnevnog reda radi poštovanja izborne volje građana.

// Kraj saopštenja

Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 3448

Povezane vesti

Povezane teme

petar balažević

robert santo

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.