Komentara: 24
Pregleda: 12491

Donosi li Lidl niže cene u Suboticu?

24.10.2012. u 17:59h
Izvor: RTV Yueco
Najavljeni dolazak Lidla u Suboticu uticaće na povećanje konkurencije među trgovinskim centrima u gradu i moguće snižavanje cena ili pružanje više povoljnosti, slažu se sagovornici Yu eco televizije.
Donosi li Lidl niže cene u Suboticu?

Pored Lidla, na istoj lokaciji gradiće se ritejl park sa još brendova poznatih po dobrom odnosu cene i kvaliteta - „Newyorker“, „C&A“, „Takko“, što može, a i ne mora da znači, da građani neće više morati da idu u Mađarsku u šoping proizvoda navedenih brendova.

Roda, Maxi, Tempo, Idea, KTC, 024, Metro. Ovoj ekipi uskoro se pridružuje i Lidl, a uz činjenicu da je jedan od najvećih buvljaka u Srbiji upravo u Subotici, uz mini markete, čini žestoku konkurenciju za naklonost potrošača. O tome govori i činjenica da su dva igrača “ispala iz igre” - Tuš i Ziper. Sami potrošači imaju različita mišljenja na temu da li ova konkurencija donosi i niže cene.

Kako je najavljeno krajem aprila, Austrijska firma „Quinterra“ će na 12000 m2 otvoriti retail park , u okviru kojeg će kao samostalan objekat poslovati veliki trgovački lanac „Lidl“ na 2000 m2. Objekat će se nalaziti na Palićkom putu, a radovi na izgradnji će započeti ove godine. Ova investicija je vredna oko 10 miliona eura, a gradu će doneti i otvaranje između 400-500 novih radnih mesta.

Ako ne računamo poslednju rekonstrukciju Maxija, poslednji supermarket izgrađen u Subotici je objekat nemačkog Metroa. Za dve godine koliko posluju u Subotici, u ovoj kompaniji kažu da su svojim dolaskom smanjili troškove poslovanja svojim profesionalnim kupcima, a da su pojedine proizvode plasirali i po proizvođačkim cenama.

A ta konkurencija ogleda se u nemačkom Lidlu. Ovaj trgovinski lanac će otvoriti svoj objekat uz budući ritejl parka austrijske Kvintere, na Palićkom putu. Kako nam je rečeno u Gradskoj upravi, ova dva projekta idu svojim tokom, tačnije, u toku je izbor glavnog projektanta. Profesorka makroekonomije na Ekonomskom fakultetu Subotica dr Danica Drakulić ocenjuje da će Lidl definitivno povećati konkurenciju, ali je pitanje kupovne moći Subotičana ono koje određuje njegovu uspešnost.

U pomenutom ritejl parku biće smeštene prodavnice odeće i obuće poput „Newyorker“-a, „C&A“, „Takko“-a, a Subotičani će dobiti moderan šoping centar u kome će moći da kupuju hranu, kućne potrepštine, odeću i obuću po nižim cenama. To može, a i ne mora da znači, da građani neće više morati da idu u Mađarsku u šoping proizvoda navedenih brendova.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 12491

Povezane vesti

Povezane teme

lidl

lidl subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.