Komentara: 26
Pregleda: 17247

Izgradnja tržnog centra u Subotici

26.04.2012. u 00:10h
Izvor: RTV Yueco
Austrijska firma „Quinterra“ će na 12000 m2 otvoriti retail park , u okviru kojeg će kao samostalan objekat poslovati veliki trgovački lanac „Lidl“ na 2000 m2. Objekat će se nalaziti na Palićkom putu, a radovi na izgradnji će započeti ove godine. Ova investicija je vredna oko 10 miliona eura, a gradu će doneti i otvaranje između 400-500 novih radnih mesta.
Izgradnja tržnog centra u Subotici

Izgradnja retail parka u Subotici je prvi projekat austrijske firme „Quinterra“, u Srbiji. Projekat se trenutno nalazi u fazi prikupljanja dokumentacije, a početak izgradnje samog centra se očekuje ove godine. Na površini od 10.000 m2 će biti otvoren veliki tržni centar sa brendovima koji se prodaju po povoljnim cenama, a osim butika, u samom centru će biti prisutni i drugi prateći sadržaji, poput kafića.

Investicija se realizuje na lokaciji u privatnom vlasništvu, a grad pruža svu nephodnu pomoć u realizaciji znajući da će imati višestruku korist od nje: direktnu finansijsku korist putem naplate naknade, naplate prenosa apsolutnih prava putem kasnijih poreza na plate.

Objekat će biti izgrađen na Segedinskom putu, a na istom placu retail parka će i veliki trgovinski lanac „Lidl“ otvoriti market na 2000 m2. Ideja „Lidla“ je da otvore prvi objekat u okviru parka, ali u zavisnosti od uspešnosti poslovanja u planu je otvoranje drugih objekata u samom gradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 11 meseci
Komentara: 26
Pregleda: 17247

Povezane vesti

Povezane teme

lidl

lidl subotica

quinterra subotica

tržni centar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.