Komentara: 6
Pregleda: 9804
Foto

Dodeljene nagrade lekarima koji su „ponovo pokrenuli srce“

03.10.2018. u 17:01h
Izvor: Subotica.com
U okviru akcije „Pokrenimo srce“ dodeljena su priznanja lekarima koji su svojim zalaganjem spasili ljude reanimacijom, odnosno „ponovo pokrenuli srce“. Priznanja koje dodeljuju Resuscitacioni savet Srbije i Red vitezova templara „Sveti Maksim Branković“, dobilo je po pet lekara iz Subotice i Sombora, tri iz Zrenjanina i dva iz Kule.
Dodeljene nagrade lekarima koji su „ponovo pokrenuli srce“

Iz našeg grada nagrade su dobili doktori Anka Ivošević, Marko Krajninger, Atila Kokić, Mihaela Budimski i Kornelija Jakšić Horvat.

- Posebna mi je čast učestvovati u humanitarnoj akciji koja je nastala uz svetski dan „Pokrenimo srce“ uu kojoj nagrađujemo one koji su svojim zalaganjem spasili ljudske živote – kaže dr sc. med. Violeta Rafaj, lekar specijalista urgentne medicine - Ovo je druga godina kako i na ovaj način obeležavamo ovaj dan i nadam se da će to prerasti u jednu lepu tradiciju.

Dodeljene nagrade lekarima koji su „ponovo pokrenuli srce“

Od prošle godine suorganizator akcije „Pokrenimo srce“ je Red vitezova templara „Sveti Maksim Branković“, jer po njihovom mišljenju, zalaganje lekara treda da dobije statu plemenitog podviga.

- Pomoć, požrtvovanje, plemenitost, znanje i spremmnost da se pomogne drugom su vrednosti koje i mi negujemo. Zato smo ovu akciju prepoznali kao dragocenu i kao priliku da se ovim ljudima dodeli i simbolično i suštinsko priznanje za ono što su uradili spašavajući živote – ističe dr Ljubiša Despotović, prior viteškog reda. - Čovekov život je univerzum sam po sebi i spašavajući čovekov život oni spašavaju sve nas.

Dodeljene nagrade lekarima koji su „ponovo pokrenuli srce“

Laureatima je nagrade uručio naš književnik Pero Zubac naglašavajući da su ovo priznanja za dobročinstvo.

- Šta ima veće i bolje nego da se spasi ljudski život. Nadam se da i u godinama koje slede da će se ova ideja proširiti ne samo na lekare nego i na druge ljude koji su učinili ovako nešto – smatra Pero Zubac. - Kada smo se odogovarali o ovome, zamolio sam da nagrada bude nematerijalne prirode, da to bude token, srebrenjak, jer novac nije merilo.

Dodeljene nagrade lekarima koji su „ponovo pokrenuli srce“

Jedan od laureata je primarijus Snežana Holcer Vukelić iz službe Doma zdravlja „dr Đorđe Lazić“ u Somboru, koju je nagrada i iznenadila i ganula.

- Svi mi u hitnoj pomoći kada oživomo čoveka, ljudi nas još ne vide, ali nama je toplo oko srca, znaš zbog čega radiš i zašto vredi da se trudiš da sve promeniš. Ovo nije samo moja, ovo je nagrada svih mojih timova za sve uspešne reanimacije i motivacija da vratimo još više života – kaže dr Holcer Vukelić.

Izvor: Subotica.com

Svečana dodela priznanja u akciji "Pokrenimo srce"

Svečana dodela priznanja u akciji "Pokrenimo srce" Svečana dodela priznanja u akciji "Pokrenimo srce" Svečana dodela priznanja u akciji "Pokrenimo srce" Svečana dodela priznanja u akciji "Pokrenimo srce" Svečana dodela priznanja u akciji "Pokrenimo srce" Svečana dodela priznanja u akciji "Pokrenimo srce" Svečana dodela priznanja u akciji "Pokrenimo srce" Svečana dodela priznanja u akciji "Pokrenimo srce"
Pogledaj ostale fotografije

Stručni skup lekara u okviru akcije "Pokrenimo srce"

Stručni skup lekara u okviru akcije "Pokrenimo srce" Stručni skup lekara u okviru akcije "Pokrenimo srce" Stručni skup lekara u okviru akcije "Pokrenimo srce" Stručni skup lekara u okviru akcije "Pokrenimo srce" Stručni skup lekara u okviru akcije "Pokrenimo srce" Stručni skup lekara u okviru akcije "Pokrenimo srce" Stručni skup lekara u okviru akcije "Pokrenimo srce" Stručni skup lekara u okviru akcije "Pokrenimo srce"
Pogledaj ostale fotografije

Manifestacija "Pokrenimo srce"

Manifestacija "Pokrenimo srce" Manifestacija "Pokrenimo srce" Manifestacija "Pokrenimo srce" Manifestacija "Pokrenimo srce" Manifestacija "Pokrenimo srce" Manifestacija "Pokrenimo srce" Manifestacija "Pokrenimo srce" Manifestacija "Pokrenimo srce"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 5 meseci
Komentara: 6
Pregleda: 9804

Povezane vesti

Povezane teme

dom zdravlja subotica

akcija pokrenimo srce

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.