Komentara: 9
Pregleda: 9608

Đula Mešter: Ovde mogu dokazati svoje umeće

03.10.2014. u 17:15h
Izvor: Magyar Szó
Nedavno se vratila jedna poznata osoba u sportski život Subotice. Naime, za predsednika sportskog kluba „Spartak” izabran je Đula Mešter koji je izjavio da će se truditi da svih 25 klubova okupljenih u „Spartaku” sarađuju na najbolji mogući način i da se brinu jedni o drugima jer je to bezmalo neophodno kako bi jedan od najstarijih sportskih klubova u zemlji vratio svoj nekadašnji sjaj.
Đula Mešter: Ovde mogu dokazati svoje umeće

Mešter, koji je pre nekoliko godina završio profesionalnu karijeru kao sportista, je u intervjuu za „Mađar so” izjavio kako su ga još prošle godine potražili ne bi li prihvatio mesto predsednika kluba, no tada još uvek nije imao želju da se bavi time.

„Promenio sam mišljenje i sada sam ubeđen da je bolje da predsednik bude nekadašnji sportista nego da na to mesto dođe neko ko ne razume ovaj sportski svet, ili neko iz političkog miljea. Hteo sam u nekom obliku da se vratim u sportski život Subotice. Pošto u odbojkaškom klubu za to nisam imao prilike, mislio sam da je ovo neka vrsta izazova te da u Spartaku mogu dokazati svoje umeće. Naravno, neće biti lako, ovo je novo iskustvo i za mene, ali nisam sam, tu su predvodnici klubova, koji se razumeju u to što rade, i ja se nadam da će nam i lokalna samouprava pružiti pomoć”, izjavio je Mešter, dodajući da je pre nego što je prihvatio predsedničko mesto, razgovarao sa svojim kolegom, bivšim igračem, koji je bio predsednik Sportskog udruženja „Vojvodina”. „Od njega sam saznao šta treba da se radi na toj funkciji, koje poslove treba obavljati, pa sam odlučio da se isprobam. Ako ne bude išlo kako treba, predaću funkciju nekom drugom, nisam osoba koja se drži funkcije. Ovaj posao sam prihvatio isključivo što hoću da pomognem. Nadam se da ću uspeti u ovome i u život „Spartaka” doneti nešto novo”.

Na pitanje da li i kakve se promene mogu očekivati u sportskom životu Subotice, Mešter odgovara: „U prvom redu se „Spartak” mora reorganizovati. Ovo je jedan od najstarijih sportskih klubova u zemlji, a uz to i mislim da neće biti problema u saradnji klubova, svaki od njih ima nekakav problem koji ćemo pokušati rešiti zajednički. Trenutno u „Spartaku” ima 25 klubova. Konkretnih pregovora još nije bilo, ali mislim da ćemo prvu skupštinu održati već u oktobru i onda ćemo početi sa usklađivanjem planova”.

Na pitanje kako su prihvatili njegov izbor za predsednika, Mešter odgovara da većinu predvodnika klubova poznaje samo iz viđenja, ali su mu svi oni čestitali prilikom izbora. „Bilo mi je drago da su me jednoglasno izabrali. U ovoj teškoj materijalnoj situaciji sigurno neću imati lak posao, ali se mora igrati otvoreno te mi se svako može obratiti.

Moramo naglasiti koliko je važno da se ljudi bave sportom, a to se mora objasniti ne samo mladima nego i starijoj generaciji. Bilo je prilika kada sam mladima mogao da pričam o svojoj karijeri, o svojim iskustvima. Stalno sam govorio da je na prvom mestu škola, te se svako mora malo pomeriti od kompjutera; treba se svakako isprobati u nekom sportu. Ne moraju svi trenirati svaki dan, dovoljno je ako se nedeljno jednom ili dva puta ode na trčanje, partiju tenisa ili košarke. Ja sam imao sreće, moj otac je isto bio sportista, tako da me je stalno podržavao u bavljenju sportom. Prvo me je, naravno, poslao da treniram atletiku, ali sam posle prešao na odbojku. Njemu i mogu zahvaliti što sam zavoleo sport”, kaže Mešter.

Izvor: Magyar Szó
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 9608

Povezane vesti

Povezane teme

sport

đula mešter

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.