Komentara: 70
Pregleda: 5845

Demokrate predstavile Izborni program i najavile stvaranje bloka za Vojvodinu

16.01.2016. u 09:34h
Izvor: Subotica.com
U sedištu Gradskog odbora Demokratske stranke sinoć je održano predstavljanje Izbornog programa ove političke stranke, a specijalni gosti su bili predsednik Pokrajinskog odbora Miroslav Vasin i potpredsednik stranke Goran Ješić.
Demokrate predstavile Izborni program i najavile stvaranje bloka za Vojvodinu

- "Izgradnja demokratskog društva širenjem slobode i jednakosti građana, socijalna pravda, poštovanje ljudskih i građanskih prava, jačanje vladavine prava, državno uređenje zasnovano na podeli i ravnoteži zakonodavne, izvršne i sudske vlasti uz postojanje i poštovanje opozicije u parlamentu i slobodne kritičke javnosti, stvaranje snažnih, nezavisnih institucija i poštovanje demokratskih procedura pri donošenju odluka, razvoj i podrška civilnom društvu - programski su ciljevi koje je Demokratska stranka objavila pre 25 godina, kao prva opoziciona stranka, na svojoj Osnivačkoj skupštini i nikad ih se nije odrekla." - navodi se u Izbornom programu DS-a

U sklopu predstavljanja ovog programa sinoć su Gradski odbor u Subotici posetili visoki funkcioneri ove stranke Miroslav Vasin i Goran Ješić. Govoreći o potencijalnim partnerima u koaliciji Vasin je istakao da se razgovara sa svima koji žele prosperitetnu i multietničku Vojvodinu, kako kaže suprotno onoj kako je vidi SNS.

- "Sigurni smo da će predstojeći Pokrajinski izbori biti izbori za ovakvu ili onakvu Vojvodinu, za Vojvodinu kakvu je mi vidimo ili za Vojvodinu kakvu je vidi Srpska napredna stranka" - rekao je Vasin

Vasin je rekao novinarima da dosada niko nije odbio inicijativu Demokratske stranke da se 19. januara razgovara o potencijalnim koalicionim delovanjima na predstojećim Pokrajinskim izborima, štaviše potvrdio je da su predstavnici LDP-a (Čedomir Jovanović) i SDS-a (Boris Tadić) najavili da će se odazvati.

Predsednik Pokrajinskog odbora DS-a najavio je da će njegova stranka u narednom periodu pokušati da okupi što veći broj nevladinih organizacija, stranaka nacionalnih manjina i drugih političkih stranaka kako bi se formirao savez, svojevrsni blok koji bi zajednički nastupio na predstojećim izborima.

- "Osnovno opredeljenje po kojem ćemo pozvati sve ove političke subjekte na zajednički nastup u Vojvodini je deljenje vrednosti Vojvodine, istovetan, ili uglavnom istovetan pogled na multietičnost, multikulturalnost i sve ono što karakteriše Vojvodinu." - izjavio je Vasin

Kao jedan od potencijalnih partnera u kolaciji koju okuplja DS Vasin je pomenuo i Savez vojvođanskih Mađara (SVM), navodeći ih kao stranku sa kojom dele pogled na budućnost Vojvodine, što su kroz dugogodišnje koaliciono delovanje i pokazali.

- "Želimo da razgovaramo sa svima koji žele dobro Vojvodini, među njima su svakako SVM kao naš dugogodišnji koalicioni partner, ali razgovaraćemo i sa Mađarskim pokretom koji je najavio svoje učešće na predstojećim izborima" - rekao je Vasin

Dodatak: Izborni program Demokratske stranke (PDF, 120kb)

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 70
Pregleda: 5845
Povezane teme

DS Subotica

Demokratska stranka

goran ješić

miroslav vasin

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.