Komentara: 17
Pregleda: 3318

Mađarski pokret razmatra učešće na izborima

15.01.2016. u 15:06h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Izvršni organ Mađarskog pokreta predložiće Skupštini te civilne organizacije učešće na predstojećim lokalnim i pokrajinskim izborima u Srbiiji, najavio je danas kopredsednik Pokreta Tamaš Korhec.
Mađarski pokret razmatra učešće na izborima

Кako je Korhec rekao na radnom doručku, model učešća na izborima zavisiće od lokalnih inicijativa i raspoloženja građana, naglasivši da je Subotica od posebnog značaja za taj pokret.

- "Ako odlučimo da izađemo u Subotici na izbore, onda mislim da imamo solidnu podršku građana za to. Naše članstvo je u većoj meri koncentrisano u Subotici, nego u drugim opštinama i gradovima, gradonačelnik je naš istaknuti član i smatramo da ima veliku podršku u narodu za ono što radi za grad", rekao je Korhec.

On je precizirao da je u tom pogledu za Pokret jedino prihvatljivo ako gradonačelnik Subotice bude ponovo kandidat za gradonačelnika.

Korhec je napomenuo da je pokret osnovan kao civilna organizacija sa primarnim ciljem da normalizuje odnose unutrar mađarske nacionalne zajednice, što podrazumeva i dijalog sa Savezom vojvođanskih Mađara.

Mađarski pokret razmatra učešće na izborima

foto: Edvard Molnar

Korehec je ocenio da njihovi napori u tom pravcu nisu naišli na razumevanje u SVM-u, odnosno da su "odgovori na njihove inicijative stigli u formi isključivanja, smenjivanja, pretnji i pritisaka na njihove članove".

Kada je reč o dijalogu, Korhec dodaje da su razgovarali sa predstavnicima drugih mađarskih stranaka i drugim lokalnim organizacijama bez nacionalnog predznaka.

Takođe su, kako je rekao, dobili pozive za razgovor i od stranaka koje deluju na državnom i pokrajinskom nivou, poput Demokratske stranke, kojima će se odazvati.

Upitan o evenutalnoj saradnji sa Srpskom naprednom strankom, Korhec kaže da će se i tom pozivu, ako ga bude, odazvati, mada lično smatra da za pokret ne bi bilo dobro da se prikloni nekoj velikoj političkoj opciji.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 17
Pregleda: 3318
Povezane teme

tamaš korhec

mađarski pokret

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.