Komentara: 27
Pregleda: 4694

Deca u vrtiću "Poletarac" kada se ispune svi bezbednosni uslovi

19.08.2021. u 15:47h
Izvor: Subotica.com
Dok su roditelji čija deca pohađaju vrtić "Poletarac" jutros dobili nezvanično obaveštenje da se mališani od ponedeljka vraćaju u ovaj objekat, iz Predškolske ustanove "Naša radost" navode da je u pitanju dezinformacija, te da se deca neće vraćati u vrtić dok se ne utvrdi da je u potpunosti bezbedan za njihov boravak.
Deca u vrtiću "Poletarac" kada se ispune svi bezbednosni uslovi

Roditelje čija deca pohađaju vrtić "Poletarac", a koja su sredinom juna izmeštena u druge objekte iz bezbednosnih razloga, uznemirilo je obaveštenje koje su dobili danas, kako navode, putem interne viber grupe potpisane sa "Vaspitači", o tome da se deca od ponedeljka vraćaju u ovaj vrtić.

Kako su nam predočili, zvanično saopštenje od PU "Naša radost" nisu dobili, kao ni objašnjenje da li je objekat sada bezbedan za boravak mališana, zbog čega su se obratili ustanovi imejlom, tražeći hitan sastanak.

Deca u vrtiću "Poletarac" kada se ispune svi bezbednosni usloviOvim povodom kontaktirali smo PU "Naša radost", iz koje su nam rekli da je u pitanju dezinformacija, te da roditelji ne treba da se brinu, jer se mališani neće vraćati u vrtić "Poletarac" dok se ne utvrdi da je objekat u potpunosti bezbedan za njihov boravak.

- Mi pripremamo vaspitače i roditelje da ćemo se u doglednoj budućnosti vratiti u ovaj objekat, ali za sada ne. Dobili smo zapisnik lica zaduženog za zaštitu na radu da je već bezbedno i da bi deca mogla da se vrate, međutim, to je za sada samo jedan zapisnik i mi tražimo i dodatne. Hoćemo da proverimo da li će i u kom nivou tamo biti buke i prašine. Tražićemo i razgovor sa izvođačima, da vidimo njihove projekte, jer nam do sada nisu dostavili nijedan projekat, pa da vidimo u kom delu će se i šta raditi i da li će to na bilo koji način ugrožavati boravak dece u vrtiću. Obavićemo i razgovor sa roditeljima, kao što smo obavili kada smo zatvarali objekat, da se dogovorimo, pa da svi budemo spremni za povratak dece u vrtić - objasnio je Veljko Vojnić, tehnički direktor PU "Naša radost".

Deca u vrtiću "Poletarac" kada se ispune svi bezbednosni usloviOno što je izvesno, kako je dodao Vojnić, jeste da deca iz ovog vrtića neće moći da ostanu u drugim objektima od 1. septembra, kada se očekuje prijem svih mališana u ustanovu. Ipak, kako je naglasio, deca se neće po svaku cenu vraćati u "Poletarac".

- Mi smo tu decu zbog letnjih raspusta mogli rasporediti u druge objekte, međutim, kada od 1. septembra dođu i druga deca, oni će se ili vratiti u "Poletarac" ili će ostati kod kuće, jer za sada drugog rešenja nemamo. Roditelji su imali neke predloge, koji nisu izvodljivi u praksi, ali želimo da se dogovorimo sa njima i da dobijemo i mi, a i roditelji garancije da se deca vraćaju na bezbedno mesto. Ponavljam, za sada imamo samo jedan zapisnik i jeste da želimo da se deca što pre vrate u svoj vrtić, ali ne po svaku cenu. Ako utvrdimo da je bezbedno, vratićemo ih, ali ako smatramo da postoji neka rezerva, nećemo - poručuje Vojnić.

Deca u vrtiću "Poletarac" kada se ispune svi bezbednosni usloviNaš sagovornik dodaje da ovakve i slične informacije, koje dobijaju putem nezvaničnih kanala komunikacije i u čiju istinitost sumnjaju, roditelji uvek mogu da provere u ustanovi, iz koje će i povodom eventualnog povratka dece u vrtić "Poletarac" dobiti zvanično obaveštenje.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 8 meseci
Komentara: 27
Pregleda: 4694

Povezane vesti

Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

naša radost

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.