Komentara: 1
Pregleda: 6856
Foto

"Darovit učenik - izazov i šansa za razvoj"

10.11.2016. u 19:38h
Izvor: Subotica.com
U Plavoj sali Gradske kuće održana je prezentacija projekta "Darovit učenik - izazov i šansa za razvoj", koji se u saradnji sa Centrom za podršku i razvoj Subotica realizuje od početka ove godine u Osnovnoj školi „Jovan Mikić“.
"Darovit učenik - izazov i šansa za razvoj"

Direktorka Osnovne škole „Jovan Mikić“, Marija Milodanović, istakla je da se sa darovitim učenicima oduvek radilo, ali da se taj rad uglavnom svodio na  kreativnost nastavnika. Projekat „Darovit učenik“ doneo je novi pristup i brojne mogućnosti, a kako škola pooseduje sve neophodne resuse postoji ideja da u narednom periodu  postane škola-model za razvijanje darovitosti.

- Ovo je samo prvi korak. Kad smo krenuli u to da identifikujemo darovite učenike, ispostavilo se da ih imamo zaista mnogo, 4,35 odsto učenika odnosno 23 učenika, što je impozantan broj. Neki učenici su iz više oblasti identifikovani kao daroviti. Projekat je zanimljiv što su  učenici više saradnici, planovi se prave po njihovoj meri i njihovim željama, a uključeni su i roditelji. I kad imate sve te faktore i partnere, učenika, nastavnika, roditelja onda je škola ohrabrena i verujemo da ćemo do našeg cilja i doći. Jedno od pitanja roditelja je bilo da li će se projekat implementirati u dalje procese obrazovanja, mi to zaista i očekujemo - kaže Marija Milodanović

"Darovit učenik - izazov i šansa za razvoj"

"Darovit učenik - izazov i šansa za razvoj"

Projekat podrazumeva podsticanje rada sa darovitim učenicima, koji su do sada, prema mišljenju psihologa Branke Bešlić, bili na neki način zapostavljeni u redovnoj nastavi.

- Sa darovitim učenicima se radilo na dodatnoj nastavi, a ovim projektom smo osnažili nastavnike roditelje, školu da se sa ovim učenicima radi na časovima redovne nastave. Projekat je sveobuhvatan jer podrazumeva obuku nastavnika, predavanja za roditelje, pisanje plana i mentorsku podršku-kaže psiholog Branka Bešlić iz Centra za podršku i razvoj Subotica, koja je izrazila nadu da će se i ostale škole priključiti projektu.

Podršku projektu, koji će biti realizovan do kraja godine,  pružio je Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje.

Izvor: Subotica.com
Prezentacija projekta "Daroviti učenik – izazov i šansa" Prezentacija projekta "Daroviti učenik – izazov i šansa" Prezentacija projekta "Daroviti učenik – izazov i šansa" Prezentacija projekta "Daroviti učenik – izazov i šansa" Prezentacija projekta "Daroviti učenik – izazov i šansa" Prezentacija projekta "Daroviti učenik – izazov i šansa" Prezentacija projekta "Daroviti učenik – izazov i šansa" Prezentacija projekta "Daroviti učenik – izazov i šansa"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 6856
Povezane teme

osnovna škola jovan mikić

centar za podršku i razvoj

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.