Komentara: 3
Pregleda: 4782

Danas se obeležava manifestacija "Dan bez automobila"

22.09.2012. u 12:08h
Izvor: RTV Yueco
U okviru Evropske nedelje mobilnosti, danas će i u Subotici biti održana manifestacija "Dan bez automobila". Za potrebe akcije, ulice u užem centru grada su zatvorene za saobraćaj još od sinoć.
Danas se obeležava manifestacija "Dan bez automobila"

Cilj akcije „Dan bez automobila“, koja se u Subotici ove godine obeležava 11. put, je da se apeluje na vozače da manje koriste motorna vozila u centru grada i zonama sa povećanim saobraćajem, kao i da što više koriste alternativna prevozna sredstva, koja mogu uticati na smanjenje buke i aero-zagađenja. Evropska istraživanja pokazuju da čak 40 odsto zagađenja vazduha, potiče iz saobraćaja.

Kako bi se ukazalo na značaj vožnje bicikla, kao prevoznog sredstva koje ne zagađuje životnu sredinu biće, kao i svake godine, organizovana vožnja bicikla za školsku omladinu.

Za potrebe ove akcije predviđeno je zatvaranje saobraćaja u užem centru grada, i to: Trg žrtava fašizma i Trg Sv. Terezije, između ulica Matka Vukovića i Petefi Šandora, kao i ulice Dimitrija Tucovića.

Obe lokacije su zatvorene još sinoć, a otvaranje je predviđeno za danas - za ulicu Dimitrija Tucovića od 20 časova, a na Trgovima od 13 časova. Zavod za javno zdravlje u periodu pre, za vreme i posle akcije meriće kvalitet vazduha i jačinu buke.

Izvor: RTV Yueco
Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka" Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka" Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka" Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka" Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka" Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka" Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka" Osnovci i saobraćajna policija u akciji "Limun ili jabuka"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4782

Povezane vesti

Povezane teme

dan bez automobila

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.