Komentara: 3
Pregleda: 2725

Đacima teška geometrija, dopao im se zadatak sa majstorom Milojkom

24.06.2021. u 14:43h
Izvor: Subotica.com
Đacima teška geometrija, dopao im se zadatak sa majstorom Milojkom

Drugog dana male mature, učenici osmih razreda polagali su test iz matematike. Tekstualni zadaci u kojima se od njih traži da izračunaju površinu, obim i zapreminu određenog geometrijskog oblika, zadali su najviše muka maturantima u OŠ "Kizur Ištvan", ali, kako su se složili, celokupan test nije bio težak, zbog čega se nadaju dobrim rezulatima.

 - Nije bilo teško, lakši je test od probnog. Međutim, nisam sve uradio. Najteži su mi bili poslednji zadaci, iz geometrije. Imali smo pripreme svaki dan, išao sam, ali ne baš redovno. Ipak, solidno sam uradio i zadovoljan sam. Planiram da upišem Tehničku školu "Ivan Sarić", smer Vozač motornih vozila - kazao je Dario, koji je već oko 10 časova izašao iz učionice.

- Dolazili smo na pripreme i to nam je mnogo značilo da savladamo bolje gradivo. Uradili smo skoro sve. Najteži su bili zadaci na kraju. Recimo, prostorija je u pitanju, piše koliko je dugačka i trebalo je da izračunamo njenu ukupnu površinu i ukupnu dužinu. Lakše nam je kada dobijemo zadatke na zaokruživanje - prepričali su Ognjen i Stefan, kojima se dopao zadatak sa majstorom Milojkom. - Trebalo je ograda da se pravi, a na nama je bilo da izračunamo sve što je potrebno za majstora Milojka.

- Značile su mi pripreme u školi, to mi je pomoglo. Zadnja dva zadatka su bila malo teža, ali rešio sam ih. Puno sam učio i dobro sam uradio test. Upisaću Srednju medicinsku školu, za fizioterapeuta - poručio je Matea.

Đacima teška geometrija, dopao im se zadatak sa majstorom MilojkomIz OŠ "Kizur Ištvan" kažu da su današnji utisci đaka slični jučerašnjim, kada su bez prevelikih poteškoća savladali test iz maternjeg jezika.

- Sam test, koliko imam informaciju, jeste nešto lakši u odnosu na probni koji su deca imala. Za test iz maternjeg jezika su mi učenici rekli da nije bio toliko težak. Bilo je više zadataka na zaokruživanje, ali, naravno, i to može da bude zamka za one koji se nisu dobro spremili - kazao je direktor škole Dejan Anđelović. - Očekujemo da učenici daju svoj maksimum. Svi smo svesni činjenice da oni nisu imali kvalitetnu nastavu kakvu zaista zaslužuju, s obzirom na epidemiološku situaciju, ali mislim da su nam deca veoma inteligentna i da će sve dobro proći.

Pred đacima će sutra biti treći, kombinovani test, čime će se završiti polaganje male mature.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 2725

Povezana vest

Povezane teme

mala matura

završni ispit u osnovnim školama u subotici

prijemni ispit

OŠ Kizur Ištvan

polaganje prijemnog ispita

dejan anđelović

polaganje završnog ispita

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.