• Pregleda: 1227

Crveni krst sa donatorima obezbedio 59 paketa školskog pribora za socijalno ugroženu decu

Crveni krst Subotica organizovao je akciju prikupljanja školskog pribora i sveski za decu iz socijalno ugroženih porodica, kojoj se odazvao veliki broj donatora, koji su svojim prilozima obezbedila 59 učeničkih paketa.
Crveni krst sa donatorima obezbedio 59 paketa školskog pribora za socijalno ugroženu decu

Humanitarnoj akciji Crvenog krsta, pod nazivom "Humanost za nove školske pobede", koju ova lokalna organizacija organizuje prvi put, odazvao se veliki broj donatora koji su svojim nesebičnim prilozima doprineli da se napravi čak 59 paketa za socijalno ugroženu decu iz Subotice, a koji sadrže brojne potrepšine za školu. Prikupljeni paketi biće podeljeni deci od prvog do četvrtog razreda iz porodica korisnika Narodne kuhinje.

- Akcija prikupljanja školskog pribora za učenike koji su korisnici programa Narodne kuhinje završava za nekoliko dana, ali već sada možemo da kažemo da je imala odličan odziv i da su prikupljena značajna sredstva - rekao je dr Siniša Trajković, sekretar Crvenog krsta Subotica - Napravili smo bogate pakete i sigurni smo da će biti od velike koristi našim najmlađim sugrađanima.

Po rečima Trajkovića, akciju su podržale knjižare Mapa 5, ForA-4, Stil B, Libra i Papir komerc, ali i druge firme i građani iz Subotice. Prikupljena je značajna količina sveski, blokova, četvrdesetak torbi, osamdeset perionica i drugog sitnog školskog pribora.

- Svima donatorima dugujemo veliku zahvalnost za uspeh ove akcije, ali izdvojio bih Birografiku i KTG solucije koji su se zaista pokazali humanim u ovoj akciji. - dodao je Trajković i najavio da je postignut načelni dogovor da se ovakve akcije nastave i dalje tokom školske godine, jer su to podržali dosadašnji donori, a podršku najavili neki novi.

Podela paketa počinje u ponedeljak, 16. septembra, na punktovima Narodne kuhinje.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

2
C Odgovori
Čemu to kada evo ulazimo u platinasto doba (iz zlatnog)?
Nina Odgovori
Kakva jeziva simbolika: ,,deca će preuzeti poklon pakete na punktovima javnih kuhinja". Da,
dokazali smo društvenu nemoć i nad tvrdnjom da su ,,deca naša budućnost" - osta samo izlizana floskula i nepovratna dubioza masovne socijale!
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.