Komentara: 24
Pregleda: 4846
Video
Foto

Čordaški put uništen učestalim prolascima teretnih vozila i mehanizacije

13.05.2023. u 19:58h
Izvor: Subotica.com
Čordaški put uništen učestalim prolascima teretnih vozila i mehanizacije

Stanovnici i korisnici Ulice Jovana Mikića, poznate kao Čordaški put, u delu prema Kelebijskoj šumi, već nekoliko godina muku muče sa drumom koji je u jako lošem stanju, što ih značajno ometa u svakodnevnom funkcionisanju. O ovome smo već više puta pisali, ali njihovi apeli i dalje odjekuju.

- Ulica je nedostojna 21. veka, plivamo u blatu na ulici, nemamo kanalizaciju ni vodu - žali nam se Ilona, starija sugrađanka - Nekada ne možemo na ulicu da odemo do prodavnice, čujemo se sa komšijama koje idu autom pa zamolimo da i nama nešto kupe. Autobus tu okreće, na oko 100 metara od moje kuće ali kada pada kiša moramo dosta ranije da krenemo da bi na vreme stigli na stajalište

Čordaški put uništen učestalim prolascima teretnih vozila i mehanizacijeKako kaže većina, imaju razumevanja za radove na izgradnji železničke infrastrukture, ali isto tako njihove svakodnevne potrebe su prilično ugrožene, pre svega po pitanju kretanja putem koji je neasfaltiran, na šta su već navikli, ali poslednjih godina u sve lošijem stanju, što se pogotovo oseti tokom kišnih dana kada je pravi izazovi proći nekim delovima.

- Pre nekoliko nedelja smo imali kombi Hitne pomoći koji se zaglavio u blatu, nas nekoliko je izašlo da pomogne - dodaje Branko. - Dešavalo se da ljudi ne mogu da prođu motorićem ili biciklom, pokušaju ali neretko se završi neslavno.

Čordaški put uništen učestalim prolascima teretnih vozila i mehanizacije- Kamioni svaki dan prolaze našom ulicom, na buku i podrhtavanje tla smo već navikli, ali samo kada bi na češće popravljali ovaj zemljni put da možemo izaći, da možemo da se krećemo - zaključuje stanovnik ove ulice. - U zavisnosti kakvo je stanje puta tako nam i dolaze taksisti, nekada moramo mi njima u susret do asfaltiranog dela.

U petak kasnije popodne, nakon nekoliko poziva koje je primila naša redakcija u kojima se sugeriše da postoji određeni problem i da je u toku blokada jednog dela Čordaškog puta, uputili smo se na lice mesta da proverimo o čemu se radi. Suprotno očekivanom zatekli smo sasvim mirnu situaciju, petnaestak građana na ulici, nekoliko vozila mehanizacije i desetak kamiona u koloni koji stoje za pokret prema gradu. Saobraćajna policija stoji na delu gde se spaja asfalt i zemljani (prteni) put, kroz razgovor sa nekoliko grupa okupljenih na ovom prostoru dolazimo do informacije da su kamioni zaustavljeni jer nije obezbeđena cisterna koja treba da pod mlazom vode skine blato sa toškova kako se ne bi dalje raznosilo po asfaltu, što je bio jedan od problema na koji su ukazivali meštani. S obzirom da tog dana nije bila obezbeđena cisterna, u dogovoru sa policijom i izvođačem radova odlučeno je da se "teretnjaci" vrate zemljanim putem i parkiraju, do sutra,  na mestu gde neće ometati saobraćaj, a vozači će biti vraćeni u smeštaj kombijem. Dogovor je vrlo brzo sproveden, nakon čega se i narod razišao, ostala je mehanizacija da pokuša još bolje da izravna teren da bi se mogla kretati putnička vozila.

Čordaški put uništen učestalim prolascima teretnih vozila i mehanizacije

Izvor: Subotica.com
Čordaški put uništen učestalim prolascima teretnih vozila i mehanizacije Čordaški put uništen učestalim prolascima teretnih vozila i mehanizacije Čordaški put uništen učestalim prolascima teretnih vozila i mehanizacije Čordaški put uništen učestalim prolascima teretnih vozila i mehanizacije Čordaški put uništen učestalim prolascima teretnih vozila i mehanizacije Čordaški put uništen učestalim prolascima teretnih vozila i mehanizacije Čordaški put uništen učestalim prolascima teretnih vozila i mehanizacije Čordaški put uništen učestalim prolascima teretnih vozila i mehanizacije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 1 nedelju
Komentara: 24
Pregleda: 4846

Povezane vesti

Povezane teme

čordaški put

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.