Komentara: 17
Pregleda: 6289
Foto

Šleperi izrovarili Čordaški put, automobili ostaju zaglavljeni u blatu

30.03.2023. u 13:50h
Izvor: Subotica.com
Teška mehanizacija i kamioni koji svakodnevno prolaze Čordaškim putem zbog izgradnje brze pruge ostavljaju brazde na neasfaltiranom delu ulice stvarajući tako probleme građanima koji se jedva probijaju automobilima. Iako podržavaju ovaj značajan projekat, stanovnici poprečnih ulica očekuju da se put ravna češće kako bi i oni mogli nesmetano da funkcionišu dok se radovi odvijaju.
Šleperi izrovarili Čordaški put, automobili ostaju zaglavljeni u blatu

Zbog izgradnje brze pruge, Čordaškim putem svakodnevno prođe na destine šlepera i teške mehanizacije, ostavljajući brazde, rupe i kratere po neasfaltiranoj deonici puta. Najgore je kada padne kiša, pa se neretko automobili zaglave u blatu.

Dnevno ovuda prođe više od 30 natovarenih šlepera, tu iskopavaju pesak za potrebe izgradnje brze pruge i naravno ostavljaju brazde i rupe po putu. Automobili su nam uništeni, stradaju amortizeri, poluosovina... Desi se i da se ljudi zaglave, lično sam iz blata izvlačio 5-6 automobila, a jednom se čak i kamion zaglavio - tvrdi Mihajlo Tonković koji živi u Celjskoj ulici - Najgore je kada padne kiša, e tad je put potpuno neprohodan za automobile, mogu proći samo kamioni. U tim situacijama prinuđeni smo da do grada idemo okolo. Preko Čordaškog puta do centra ima 5 kilometara, a okolo moram da prevalim 14.

Šleperi izrovarili Čordaški put, automobili ostaju zaglavljeni u blatuMihajlo dodaje da situacija nije bila idealna ni ranijih godina, ali da su veći problemi počeli kad i radovi na izgradnji pruge.

- Prolazili su tu i ranije šleperi, jer su vadili pesak, gomilalo se smeće. Imamo i drugih problema, jer ne postoji kanalizaciona i vodovodna infrastruktura. Eto, dobra stvar je što je Celjska ulica nedavno dobila grebani asfalt, pa se lakše krećemo kroz našu ulicu. Međutim, teretnjaci su nam izrovarili deo Čordaškog puta koji koristimo svakodnevno - završava ovaj sagovornik.

Šleperi izrovarili Čordaški put, automobili ostaju zaglavljeni u blatuBojan Kmezić koji takođe živi u jednoj od poprečnih ulica navodi da niko od komšija nije protiv izgradnje brze pruge, ali smatra da je potrebno pronaći način da se i građanima ovog dela omogući normalno kretanje Čordaškim putem.

Apsolutno razumemo da je ovo za neko veće dobro svih nas, pruga i jeste potrebna. Ovuda prolaze teški šleperi i logično je da se stvore krateri, rupe i brazde kao posledica. Međutim, mi ne znamo koliko će ovo potrajati pa bismo voleli da se put češće poravna kako bismo mogli nesmetano da prolazimo - istakao je Bojan.

Šleperi izrovarili Čordaški put, automobili ostaju zaglavljeni u blatuStanovnik Celjske ulice, Igor Horvat potvrđuje reči svojih komšija i dodaje da im u susret maksimalno izlazi glavni izvođač radova "Karin komerc", što se ne može reći i za pojedine podizvođače.

Postoji dobra volja od strane glavnog izvođača radova da nam izađe u susret kako bismo što "bezbolnije" prošli kroz ovaj period intenzivnih radova na brzoj pruzi. Kada se sa "Karin komercom" dogovorimo nešto, to bude i ispoštovano. Međutim, nailazimo na probleme zbog ophođenja pojedinih podizvođača koji nisu zainteresovani za dogovor - zaključuje Igor.

Izvor: Subotica.com
Problemi stanovnika na Čordaškom putu zbog uništenih puteva Problemi stanovnika na Čordaškom putu zbog uništenih puteva Problemi stanovnika na Čordaškom putu zbog uništenih puteva Problemi stanovnika na Čordaškom putu zbog uništenih puteva Problemi stanovnika na Čordaškom putu zbog uništenih puteva Problemi stanovnika na Čordaškom putu zbog uništenih puteva Problemi stanovnika na Čordaškom putu zbog uništenih puteva Problemi stanovnika na Čordaškom putu zbog uništenih puteva
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 11 meseci i 2 nedelje
Komentara: 17
Pregleda: 6289

Povezana vest

Povezane teme

čordaški put

brza pruga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.