Komentara: 7
Pregleda: 5424

Stanovnici Čordaškog puta muku muče sa teškim kamionima

22.03.2017. u 16:00h
Izvor: TV Subotica
Stanovnici neasfaltiranog dela ulice Jovana Mikića, protekle tri nedelje suočavaju se sa devastacijom  svog okruženja. Uzrok problema su veliki kamioni - kiperi, koji prevoze pesak iskopan sa parcele iz ove ulice.   
Stanovnici Čordaškog puta muku muče sa teškim kamionima

Svakodnevni problem sa kojim se susreću stanovnici najduže ulice u gradu je izrovan put koji popušta pod težinom kamiona, kao i ogromna „zavesa“ od prašine koja se diže svaki put nakon prolaska teškaša. Kako ističu u razgovoru sa našom ekipom, svakodnevno imaju kontakt sa Komunalnom policijom koja izađe na teren, ali se problem ipak ponavlja iz dana u dan. Uz Komunalnu policiju, spornu deonicu ulice posetila je i inspekcija, koja je utvrdila da vlasnik parcele poseduje dozvolu za eksploataciju peska koju je izdalo Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, a potom naložila da se peščani deo puta sanira na kraju radnog vremena.

 „Izlaskom na lice mesta, zatečeno je da je zemljani (peščani) deo kolovoza u ulici Jovana Mikića u lošem stanju oštećen, oštećen u smislu da su ostali kolotrazi od prolaska teretnih vozila. U razgovoru sa vlasnikom parcele do koje kamioni saobraćaju, naloženo mu je da više puta u toku dana sanira taj deo kolovoza, odnosno da ga ravna i da ga održava u upotrebljivom stanju. Vlasnik parcele se usaglasio da je potrebno da ispuni svoje obaveze, jer je i njemu u interesu da put bude u ispravnom stanju. U dogovoru sa nama odlučeno je da kamioni saobraćaju jedno stranom puta, a da druga ostane netaknuta kako bi saobraćaj putničkim vozilima bio omogućen. Za sve buduće devastacije kolovoza, vlasnik parcele je saglasan i biće u obavezi da o svom trošku sanira kolovoz i upotrebljava ga u svom stanju. O svemu tome je obavešten upravljač puteva na teritoriji Grada Subotice, i uz njihov nadzor će se ubuduće vršiti održavanje puta.“, istakao je Nemanja Šaru, inspektor za putnu privredu Grada Subotice

Ulica Jovana Mikića ne poseduje saobraćajnu signalizaciju kojom se zabranjuje saobraćaj za teretna vozila. Do kraja godine očekuje se završetak Plana tehničke regulacije saobraćaja, koji treba da  reguliše režim saobraćaja u svim ulicama na teritoriji grada. Do tada, stanovnici ulice Jovana Mikića, ali i drugih, koji se suočavaju sa problemom teretnog saobraćaja, moraće da se pomire sa činjenicom da im kamioni od preko 10 tona prolaze praktično ispred ulaznih vrata.

Izvor: TV Subotica
Postavljeno pre 7 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 5424

Povezana vest

Povezane teme

čordaški put

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.