Komentara: 52
Pregleda: 10268

Brana Crnčević dobija ulicu na Paliću

21.02.2017. u 17:19h
Izvor: Subotica.com
Na predstojećoj Skupštini grada, zakazanoj za ponedeljak, odbornici će razmatrati predlog da ulica „Vikend naselje bb“ na Paliću dobije naziv „Ulica Branislava Brane Crnčevića“.
Brana Crnčević dobija ulicu na Paliću

Kako stoji u obrazloženju, Komisija za davanje preloga za naziva ulica je na sednici održanoj  21.10.2016. godine dala predlog za promenu naziva ulice „Vikend naselje bb na  taj način da novi naziv ulice bude „Ulica Branislava Brane Crnčevića“. - Shodno članu 93. stav 2. Zakona o lokalnoj samoupravi u postupku davanja prethodne saglasnosti na naziv ulice pribavljena su mišljenja Nacionalnog saveta mađarske nacionalne manjine i Hrvatskog nacionalnog vjeća – dodaje se u obrazloženju. - Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu dao je 23.1.2017. godine saglasnost na Predlog odluke.

Podsetimo, sredinom 2015. godine takođe je bilo reči da će književnik, aforističar, novinar i političar Brana Crnčević dobiti ulicu na Paliću, ali se to tada nije desilo.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 52
Pregleda: 10268

Povezana vest

Povezane teme

palić

vikend naselje

branislav crnčević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.